Hosszú Katinka bronzérmes 200 méter pillangón

2013-08-01
Hosszú Katinka bronzérmet nyert 200 méter pillangón csütörtökön, a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján.

 

A 200 méter vegyes győztese 2:05.59 perces eredménnyel csapott célba. A szám másik magyar résztvevője, Jakabos Zsuzsanna 2:06.58-cal ötödik lett.

Hosszú nagyon erősen kezdett, az elejétől megpróbálta tartani a lépést a kínai Liu Ci-kövel és a spanyol Mireia Belmonte Garcíával. Végig szorosan mögöttük haladt, egészen a hajráig bírta a tempót, az utolsó métereken azonban legnagyobb riválisai kicsit elléptek tőle, de pozícióját meg tudta őrizni. 

"Nagyon örülök a dobogónak, mindent kiadtam magamból. Próbáltam százig könnyedén, de gyorsan úszni, s a végét megnyomni. - nyilatkozott Hosszú Katinka. - Az utolsó pár méteren már azt hittem, sosem érem el a falat, úgy éreztem, mintha állnék. Ez küzdés volt a javából, három éve nem úsztam 2:07 percen belül." 

 

Jakabos a mezőny második felében tempózott, a fordulóknál hetedik, majd kétszer hatodik volt, az utolsó hosszon pedig még egy helyet előrelépett.

"Örülök ennek az ötödik helynek, ez életem legjobbja. - mondta. - A többiek olyan időket mentek, amilyeneket én biztosan nem tudtam volna, úgyhogy nem lehetek csalódott, amiért nem végeztem még előrébb." 

 

Eredmények (a viadal honlapja alapján):

nők:

200 m pillangó, világbajnok:

Liu Ci-kö (Kína) 2:04.59 perc

2. Mireia Belmonte García (Spanyolország) 2:04.78

3. HOSSZÚ KATINKA 2:05.59

...5. JAKABOS ZSUZSANNA 2:06.58

 

Forrás: MTI

 

Címkék: úszás,