Horvátország - Magyarország: Jobbak vagyunk, de ezt meg is kéne mutatni

2018-12-03
Horvátország a nyitómeccsén nagyon gyámoltalan játékot mutatott a spanyolok ellen. Penáék sem játszottak űrkézit, mégis már félidőre eldöntötték a pontok sorsát Jezicék ellen.

Horvátország - Magyarország

Női kézi Eb - csoportmeccs

Online sportfogadás tipp: Magyarország -2,5 gól

Unibet odds: 1,53

Kezdés: hétfő, 18:00

 

A magyar válogatott Hollandia ellen kezdett az Eb-n, ám hiába a bíztató első félidő, a másodikra szétesett csapatunk. A védekezésünk az első pár perc után összeállt, majd a 20. után szétesett. A 2. játékrészben 17 gólt kaptunk, könnyű gólokat dobtak Grooték. Ezek tények, mint ahogy az is, hogy a holland csapat jóval erősebb a horvátnál. Egyébként pedig támadásban azért sokkal többet mutatottak a csajok, mint a Möbelringen Kupán a felkészülés során.

Aki látta a horvát-spanyolt, az vakon tesz a mi csapatunkra, mert nem igazán tudja elképzelni a horvát pontszerzést, de talán még azt sem, hogy szoros lesz a meccs. Horvátország kerete nagyon gyenge, messze a leggyengébb az Eb-n. Látva a spanyolok elleni első félidőt, azt sem nagyon tudja az ember, hogy jutottak ki egyáltalán. A spanyol együttes 5 gólon tartotta Horvátországot a félidőig, miközben Penáék támadásban akkor dobtak gólt, amikor akartak. Kis túlzással olyan volt a horvát csapat, mint egy magyar gimis társaság. Védekezésben semmi agresszivitás, a spanyolok úgy lövöldöztek, mintha nem lett volna előttük fal. Nem ütköztek, lábon lassúak voltak, így félidőben 15-5-re vezettek Penáék. A 2. félidő pedig értékelhetetlen sportértéke legalábbis nem sok volt.

Mi azért támadásban is sokkal jobbak voltunk, mint a Möbelringen Kupán. Kovács Anna lába teljesen rendben van, hat gólt lőtt hibátlan teljesítménnyel. Háfra bátran vállalkozott, hozta a jó értelemben vett gátlástalan kézijét. Kovacsics Anikó bár nem szórta meg magát, szintén jól játszott. Ment labda a beállókhoz, ment le labda a szélekre, igaz, onnan azért sokat hibáztunk. De jó volt látni, hogy volt játéka a csapatnak, elképzelése, figurái. Az egyetlen játékelem, amiben nem voltunk jók, az a visszarendeződés. Igen ám, de ez a horvát együttes nem a holland, Jezicék nem fognak lerohanni minket. Rengeteg hibával játszottak a spanyolok ellen, még a spanyol fal előtti adogatás sem mindig ment flottul nekik. Ha picit is gyorsítottak, vagy ki-kilépett egy spanyol védő a falból, egyből megzavarodtak. Ráadásul a horvátok nem azért lőttek csak öt gólt, mert a spanyol kapusok mindent fogtak, igazából lövésig sem nagyon jutottak el.

Az első kör meccsei alapján, a keretek alapján ezt a Horvátország elleni találkozót akár 8-10 góllal is megnyerhetjük. Rasmussen nyilatkozta, hogy gyorsítani szeretnénk a játékot, rendezetlen védelem ellen támadni, és ez menni is fog. A Háfra-Kovacsics-Kovács belső hármas ezt a meccset meg fogja oldani, vagy direkt dobnak gólokat, vagy heteseket harcolna ki.

Ja, és kapus poszton is sokkal jobbak vagyunk, a horvát kapusok labdával csak akkor találkoztak, amikor kivették a hálóból. Akkor jöttek a horvát védések, amikor a spanyolok már csak alibiből lőttek, és a meccs végét várták. Amíg Gonzalezék védekeztek, szinte nem volt horvát védés a meccsen.

Címkék: sportfogadás, tipp,