Horvátország - Brazília: Modric-ék a végállomáshoz érkeztek

2022-12-07
Szerda és csütörtök szünnap a foci vb-én, így viszont marad elég idő átgondolni, mi is vár még ránt Katarban. Negyeddöntők pl. egész biztosan jönnek, időben az első péntek délutáni kezdéssel a Horvátország - Brazília mérkőzés.

Horvátország - Brazília

Foci vb - Negyeddöntő

 

Online sportfogadás tipp:  Brazília góljai 1,5 felett

Unibet odds: 1,55

Kezdés: 2022.12.09. 16:00

 

A horvát együttes  a csoportjában két 0-0-t játszott, a két gól-nélküli remi között Kanadát 4-1 arányban megverte. A nyolcaddöntőben a Japán válogatott ellen 1-1 a rendes játékidőben, majd a hosszabbítás utáni tizenegyes-párbajban a dalmát együttes bizonyult jobbnak. Livakovic kapus volt a párbaj hőse. Négy japán által elvégzett büntetőből 3 kimaradt, aztán más kérdés, hogy a spanyolok később ezt is képesek voltak alulmúlni, a 3-ból semmivel...

A horvát együttesnek vannak határai, amit látni. Nem rossz csapat a horvát, küzd derekasan, de Modric egyre inkább fáradt, ami nem véletlen. Nincs már mellette Rakitic, nincs már a pályán Mandzukic, és bár vannak jó játékosok ebben az együttesben, azért nem Brazília szint.

A Selecao ugyanis egyre jobb és jobb. Végig kiegyensúlyozott, amikor kell, a koncentráció maximális. Szerbia és Svájc ellen nem kapott gólt, és nem lőtt sokat, azért a játék és a hozzáállás rendben volt. Kamerun ellen belefért a betli, de amikor ismét oda kellett figyelni a nyolcaddöntőben, Dél-Korea teljesen súlytalan volt Brazília mellett. Neymar visszatért, a mozgásán semmi sem látszott a sérüléséből. A nyolcaddöntőben az elöl kezdő ötösből csak Raphinhának nem jött össze a gól, de neki is volt 2-3 igencsak bíztató helyzete. Sebaj, gondolhatják, majd legközelebb. 

A braziloknak volt 18 lövésük, abból 9 ment kapura, és 4 gól született. Az arány teljesen megfelelő, de a 2. játékrészben már nem koncentrált annyira a Selecao. 

Horvátország felkötheti a gatyát, mert a brazilok nem csak eredményesek, hozzák még a showt is. Ami tény, hogy eddig úgy könnyed és látványos a brazil csapat játéka, hogy az nem megy az eredményesség rovására. Neymar-ék a koreaiak ellen is leginkább 4-0 után 'tolták túl', de addigra eldőlt a meccs. Látszott minden gólnál, hogy együtt van a társaság, érzik ők, hogy ha egy irányba húzzák a szekeret, ezt a tornát meg lehet nyerni. 

A mi tippünk, hogy a brazilok nem lassítanak. Neymarék minimum 2 gólt lőnek majd, amire jelenleg 1,55-ös szorzóval fogadhatunk. Tény, hogy a horvátok eddig két gólt kaptak, de elég csak visszagondolni arra, milyen helyzeteket puskázott el Lukaku a belgák elleni találkozó 2. félidejében. 

Szintén tény, hogy Marokkó, Kanada, Belgium és Japán is passzív focit játszott. Az első meccsen Marokkóval alibi 0-0. Kanada az első helyzetét bevágta, amivel talán magát is meglepte, mert Davies-ék Belgium ellen 24 lövésből egyet sem érleltek góllá. A korai kanadai gól után viszont a juharleveles csapat nagyon passzív lett. Belgium a 2. félidőben kidolgozott jópár helyzetet, de Lukaku kihagyott mindent. Japán ellen pedig a nyolcaddöntő szintén elég gyengére sikeredett.

Brazília viszont tolja neki, és ott mindenki formában van. Ez a brazil csapat ráadásul most olyan, hogy nem igazán akar semmit a véletlenre bízni. Meglepő lenne, ha minimum kétszer nem zörgetnék meg Livakovic kapujának hálóját. És tény, hogy a negyeddöntők előtt lesz két nap pihenő, de ne feledjük, hogy a brazilok szinte Kamerun ellen is pihentek,és a Dél-Korea elleni 2. félidő is csak szórakozás volt. Modric-ék a 3. fordulóban a továbbjutásért harcoltak, és a Japán elleni találkozón meg büntetőpárbajig húzták. fizikálisan és mentálisan is nagyobb igénybevétel, ráadásul a dalmát együttes húzó emberei, Perisic és Modric pont nem a fiatal titán kategóriába tartozik már. 

Címkék: sportfogadás, tipp,