Hollandia - Svédország: Európai párharc az elődöntőben

2019-07-03
A svédek már játszottak egyszer az USA ellen a csoportmeccsek során, akkor 2-0-ra kikaptak. Ha az elődöntőben megverik Hollandiát, visszavághatnak a döntőben az Egyesült Államoknak. Ha a narancs-mezesek nyernek, történetük első vb-fináléjukra készülhetnek

Hollandia - Svédország

FIFA Women's World Cup - Elődöntő

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,76

Kezdés:  2019.07.03. 21:00

 

Marie-Soleil Beaudoin játékvezető hölgy kapta meg ezt az elődöntőt, így persze az is eldőlt, hogy nem ő vezeti majd a finálét. Viszont nem panaszkodhat a kanadai sípmester, hisz már három találkozót bíztak rá itt a franciaországi vb-n, ráadásul elég nívós meccseket.

Ebből a háromból talán kilód a Norvégia - Dél-Korea találkozó, azért ez nem számított elit meccsnek itt a vb-n. Beaudoin ezt le is hozta 2 sárga lappal, de tudjuk, hogy az ázsiai csapatok (főleg a dél-koreai és japán csapatok)  általában szabályosan játszanak, vagy legalábbis megpróbálnak. Viszont a Németország - Kína meccs azért női vonalon rangadónak számít. Ott azért rangadóhoz méltóan 5 sárga is előkerült, ez is jelzi, hogy a kanadai játékvezető nem riad vissza a lapoktól.

Aztán az egyenes kieséses szakaszban is bíztak rá meccset, nem is akármilyet. A döntőnek is beillő Franciaország - Brazília mérkőzést is ő vezette, könnyű találkozóra nem számíthatott. A franciák otthon játszottak, tele voltak a lelátók, a brazil válogatott egyik-másik tagja pedig óriási dráma-színésznő, de ott szinte alap elvárás, hogy a remek focitudás mellett némi színészi tehetsége is legyen egy játékosnak. Szóval az sem volt egy könnyű mérkőzés, és azért a 4 sárga, ami kiosztásra került, nem  nevezhető kevésnek.

Ez a Hollandia-Svédország találkozó sem biztos, hogy a finomságról szól majd. Nem is biztos, hogy egy vb-elődöntőtől ez elvárás. Ezek már mind olyan meccsek, amit egyszerűen meg kell nyerni, teljesen mindegy, hogy milyen játékkal. Az Anglia - USA mérkőzés is hozott 5 sárga- valamint egy piros lapot. Valószínű, hogy ez az elődöntő sem lesz puhább. Arra, hogy 2,5-nél több lapot mutat fel a kanadai játékvezető, 1,76-os szorzót kapunk az unibettől. Az az igazság, hogy ennél jobbat nem is kívánhatnánk, aki látta ezt a két csapatot, az tudja, hogy itt bizony kisebb csoda lenne, ha legalább három lap nem kerülne kiosztásra. Ráadásul Beaudoin eddigi három meccsén azért 11 lapot már kiosztott, most sem fog fukarkodni a kártyákkal!

Címkék: sportfogadás, tipp,