Hollandia - Magyarország: Eb-győztes lehet az U19-es női együttesünk

2019-07-21
A győri U19-es női kézi Eb-n Magyarország heroikus küzdelemben verte meg Oroszországot, és jutott a fináléba. Az ellenfél Hollandia lesz, papíron velük sem lehet gondja Kácsoréknak

Hollandia női u19 - Magyarország női u19

U19-es női kézi-Eb - Döntő

 

Online sportfogadás tipp:  Hollandia 25,5 gól felett

Unibet odds: 1.89

Kezdés:  2019.07.21. 17:30

 

Vasárnap véget ér az u19-es női kézilabda  Európa-bajnokság. A magyar lányok az elődöntőben már találkoztak a legnagyobb ellenfelükkel, Oroszországgal, és teljesen ellentétes félidőket produkálva a végjátékos jobban bírva sikerült nyerni. Az első játékrészben minden összejött, kevés gólt kaptunk, és sokat dobtunk. Aztán Maslováék magukra találtak és egy teljesen kiélezett végjáték alakult ki, amelyből a magyar csapat jött ki jobban. Az oroszoknál Maslova épp a végjátékra fáradt el, nálunk pedig Vámos, majd a végén Kácsor góljai a legjobbkor jöttek, és a védekezés is összeállt.

Hollandia döntőjére talán kevesebben számítottak, de nagyon úgy néz ki, Grooték után lesz utánpótlás. Egy ilyen finálé nem véletlen. Csak a franciáktól kaptak ki a narancs-mezesek, ott is mindössze 3 góllal. De a legyőzettek között volt Németország, Dánia, Horvátország és Norvégia, a legnagyobb skalp pedig nekik is Oroszország legyőzése volt. Mi kettővel, ők hárommal verték Maslováékat, 31-28 arányban.

Szóval oda kell figyelni a hollandokra, ők nem fognak alibizni, megijedni, görcsölni. Nekik ez a finálé ajándék. Ráadásul erre az u19-es csapatra is jellemző, ami a felnőtt női csapatra (és egyébként a férfiakra is), hogy lüktető a játékuk, gyorsan játszanak, próbálnak leindítani, szóval jól lábon elöl és hátul is. Dánia ellen volt egy kevés gólos meccsük az Eb-n, ami a kivételt jelentette, de azon kívül szórták a gólokat. Rendre 30-ig mentek a dobott gólok számát illetően, még a francia csapat tudta 28-on tartani őket, de ott sem sok kellett volna a 30-hoz.

Júniisban felkészülési meccsen 34-32-re sikerült legyőzni Hollandiát a Négy Nemzet-tornán, Érden. Ok, más egy felk. meccs, meg egy eb-döntő, de hogy most sem számíthatunk kevés gólra, az tény. Hollandia gyors kézit játszik, és igazából mi sem vagyunk lassúak. A narancs-mezes csapat csak egyszer maradt 26 lőtt gól alatt a tornán, ezt a 26-ot most is összehozzák. Más kérdés, hogy reményeink szerint ez csak a tipphez lesz elég nekik, a tornagyőzelemhez nem.

Címkék: sportfogadás, tipp,