Hollandia - Franciaország: Mbappé és Griezmann mellett Taylor spori személye is garancia a gólokra

2018-11-16
A Les Bleus úgy utazik Rotterdamba, hogy ha nyer, vagy döntetlent játszik, akkor megnyeri csoportját. Ehhez viszont az Orenjének is lesz egy-két szava, hisz még Blindék is lehetnek csoportelsők.

Hollandia - Franciaország

UEFA - Nemzetek Ligája

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2 felett AH

Unibet odds: 1,38

Kezdés: 2018.11.16. 20:45

 

A Nemzetek Ligája A-csoportjának pénteki csúcsmeccse a Hollandia - Franciaország találkozó. Nyilván, hisz nem rendezek másik találkozót, de talán az egész válogatott szünetnek is egy koronája. A friss világbajnok válogatott azzal a Hollandiával találkozik, amely lemaradt a vb-ről, de azóta ismét életjeleket mutat. Németországot pl. megsemmisítette (3-0), szóval a gallok sem vehetik félvállról az Oranjét. A csoportban jelenleg Franciaország áll az élen, 3 meccs után 7 pontja van. Hollandia két találkozó után 3 pontot gyűjtött, Németország pedig már lemondhat az elsőségről, a három találkozóból összekapart egyetlen pontocska semmire sem elég. Feljutásra semmiképp.

Ez a holland-francia meccs eléggé fontos. Ha a gallok nyernek, akkor csoportelsők, ha iksz, akkor is. Ha viszont az Oranje nyer, akkor a holland-német meccsen van Dijkéknak minimum egy pontot be kell gyűjteni a csoportelsőségért. A holland együttesben nincs komoly hiányzó, a Les Bleus-nél Pogba, Martial, Lacazette és Mendy nem játszik péntek este.

A két válogatott franciaországi találkozóján 2-1-re nyertek Pogbáék, de nem volt az sima meccs. Ez sem lesz Rotterdamban, és az is valószínű, hogy lesz gól mindkét oldalon. Főleg azért, mert ez a NL sorozat azért nem ér fel pl. egy 'normális' selejtezővel. Szóval pont ezért itt picikét többet mernek kockáztatni a csapatok, ezért a gól is több, főleg azokon a meccseken, ahol minőségi játékosok lépnek pályára.

A franciaországi meccsen a hollandok főleg Blind és Babel révén elég sűrűn támadták a francia védelemnek azon oldalát, ahol Pavard tevékenykedett. Az ún. gyenge oldalon át is játszották sokszor a gall hátsó sort. A Les Bleus inkább bal szélen volt aktívabb, de elég jól megoszlottak a támadások, ha a pályát horizontálisan nézzük. Egyébként meg a galloknál jobb szélről valószínűleg most is Mbappé játszik majd, ő meg amúgy sem arról híres, hogy dajkálgatja a labdát.

Ahol Taylor vezet, ott potyognak a gólok

Érdekesség, hogy azokon a nemzetközi válogatott meccseken, ahol az angol Anthony Taylor fújja a sípot, kb. garantált a mindkét csapat lő gólt opció. Taylor spori utolsó 10 (felnőtt és utánpótlás) találkozóján mindig mindkét együttes szerzett gólt. Ennek az említett 10 találkozónak kereken 4.0-es gólátlaga van, szóval az biztos, hogy a játékvezető személye jó ómen.

Címkék: sportfogadás, tipp,