Hollandia-Magyarország: Mostantól nem babra megy a játék!

2019-06-07
Budapesten rendezik a női vízilabda világliga szuperdöntőjét, ahol péntektől kezdődnek az igazán éles meccsek, hisz mostantól a meccsek győztesei továbbjutnak, a vesztesek búcsút mondhatnak a végső győzelemnek.

Hollandia - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 20,5 felett

Unibet odds: 1.83

Kezdés: péntek, 18:30

 

Női válogatottunk június negyedikén az Egyesült Államok ellen kezdett. A világ legjobb USA, így nem volt meglepetés, hogy 12-9 arányban kikapott csapatunk. USA nagyon erős, fizikális csapat, régi szabályok, új szabályok, mindegy. Aztán jött a 2. meccs, egy más stílusú együttes ellen. Oroszország inkább játékos együttes, nem annyira fizikális, -kivéve mondjuk a center posztot-, de ellenük sem ment. Konkréten a csapatunk minden negyedet elveszített, így a meccse sem nyerhette meg. Végül 14-9-re kaptunk ki.

Aztán a csütörtöki találkozón Kanada ellen igazi tűzijátékot láthattak a nézők. A meccset sikerült megnyerni 16-14 arányban, tehát a lőtt gólok száma az rendben volt, de a kapott gólok száma aligha. A 2. negyedet sikerült 8-5 arányban elbukni, azért ez a régi szabályok mellett konkrét végeredménynek is beillet. Az új szabályok mellett viszont lazán előfordulnak majd a jövőben ilyen 25-30 gólos meccsek akkor is, ha két erős együttes találkozik.

A Kanada elleni siker után Bíró mester is hangot adott nemtetszésének, ami a védekezést illeti. Azért a 14 kapott gól az sok, de tény, a 16 lőtt gól még több.

Ami a hollandokat illeti, eddig nem brillíroztak, de ha nem javul a védekezésünk, lazán 10 fölé jutnak ők is. Ellenünk eddig USA, Oroszország és Kanada is lazán ment 10 lőtt gól fölé. Támadásban azért Kanada ellen már mutattak szép dolgokat a csajok, és azért ez a holland csapat most fogható. Viszont ellenünk ők is 10 fölé juthatnak, és akkor mese nincs, nekünk megint túl kell dobni őket. Ha kevés gólos meccs lesz, az inkább nekik kedvez, de ha gólzápor, abból már inkább mi jöhetünk majd ki jobban.

A tippünk, hogy most sem maradunk 21 gól alatt, a magyar női együttes itt a Szuperdöntőben még nem játszott olyan meccset, ahol 21 alatt lett volna a gólok száma! Keszthelyiék támadásban egyre jobbak, aztán a védekezést meg ha össze is tegyük, egy holland-szintű csapat ellen nem nagyon tud a válogatott 10 kapott gól alatt maradni az új szabályok mellett.

Címkék: sportfogadás, tipp,