Hol érdemes lottózót nyitni?

Többen érdeklődtek szerkesztőségünkben aziránt, hogy hol és milyen feltételekkel lehet magánlottózót nyitni, hivatalosan fogalmazva bizományosként csatlakozni a Szerencsejáték Zrt. értékesítési hálózatához.

 

Nos, a lottótársaság tájékoztatása szerint az úgynevezett SzZrt.-lottózókon kívül jelenleg összesen 5856 értékesítőhely működik. Hogy pontosan hol, melyik városban érdemes vállalkozóként újabb lottózót nyitni, azt minden esetben az adott terület lefedettsége, a környék vásárlási szokásai és a fizetőképes kereslet határozzák meg. A hely kiválasztásához segítséget nyújthat az a lista, amelyben a pillanatnyilag működő egyéb értékesítőhelyek szerepelnek területi bontásban, és melyet előfizetőink letölthetnek. Mindenképpen érdemes olyan helyet választani, ahol sok ember megfordul, és most még nincs a közelben működő értékesítőhely, vagy lottószelvényeket és sorsjegyeket is árusító postahivatal. Természetesen nem csak ezeket kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy a Szerencsejáték Zrt-nek hol vannak saját lottózói. Ez utóbbiak listája az alábbi linken érhető el.

 

Fontos tudni, hogy a közelmúltban változott a különféle sorsjegyek eladása után járó jutalék mértéke. Korábban ez egységesen 9 százalék volt, ám szeptember 24. óta differenciált sorsjegy-jutalékkulcsokat alkalmaz a Szerencsejáték Zrt. A partneri hálózatban alkalmazott jutalékkulcs az 1.000  forintos kaparós sorsjegyek esetében  7 százalék, az 500 forintosoknál 8 százalék, a 300 forintosoknál 10 százalék, a 200 forintosoknál pedig 11,5 százalék.

 

Gyakorta felmerülő kérdés az is, hogy milyen sűrűn indulnak terminálkezelői képzések

„A terminálkezelői tanfolyamokat heti rendszerességgel szervezzük, a „beiskolázások” a területi képviselők útján történnek. A tanfolyam vizsgával zárul. Minden új partner esetében két terminálkezelő képzése térítésmentes, illetve értékesítő partnereink számára ingyenesen tesszük lehetővé a részvételt kereskedelmi készségeket fejlesztő, egynapos tréningjeinken is, amelyhez az ország több pontján csatlakozhatnak az eladók” – olvasható a lottótársaság honlapunkhoz eljuttatott válaszában

 

Ajánljuk korábbi cikkünket is a lottózók alapításának feltételeiről.

 

A jelenleg működő 4395 értékesítőhely településenként, pontos címmel ellátott listája előfizetőink részére:

  

A Szerencsejáték Zrt bizományos értékesítési pontjainak listája.