Hogyan tárható fel a szerencse az online kaszinóban?

2018-09-06
Ma már nem feltétlenül kell az azonnali nyeremény reményében elballagni a legközelebbi lottózóba, hiszen az online kaszinók is kínálnak sorsjegy típusú játékokat. Nézzük, hogyan is működnek ezek.

 

Mit csinált Voltaire, amikor rájött, hogy a francia állam matematikusai rosszul számolták ki a sorsjegyek árát, és többet lehetett nyerni azokkal, mint amennyibe megvásárláskor kerültek? Mivel nem kellett a véletlenre bíznia a szerencséjét, fogta magát, felvásárolta a sorsjegyeket, és ezzel az akcióval olyan tisztességes profitot ért el, amelyet aztán tovább fialtatva azzal foglalkozhatott, amivel akart.

 

Sajnos napjainkban a számítógépek világában az ilyen eset előfordulási esélye igen alacsony, de ez nem tántorítja el a sorsjegyek szerelmeseit, akik – például a lottóval ellentétben – azonnali nyereményre vágyva, nagy izgalmak közepette szívesen kapargatnak-bontogatnak sorsjegyeket csekély összeg megfizetése ellenében.

 

A hagyományos kaparós sorsjegyek mellé az online kaszinók új világot tártak fel a kalandra (nyereményre) vágyók számára. És hogyan-mivel csábítják a játékosokat az online kaszinók?  Azzal, hogy a hagyományos sorsjegyekhez képest meglehetősen sok előnyt kínálnak:

- Nem kell elmenni még az első újságosig vagy lottózóig sem, és nem kell végigkérdezgetni az eladótól az összes terméket, melyik mit tud, mennyibe kerül? Milyen szorzók mellett mennyi a nyeremény? Mennyit fizetnek ki helyben? Mekkora haszonnal dolgozik a szerencsejáték szervező, azaz mekkora a kifizetési ráta? Nincs bosszankodás, hogy a kedves helyettesítő eladó semmit sem tud - a neten elég egy-két kattintás, és máris olvashatók a feltételek.

- A kevesebb költség miatt magasabbak a kifizethető nyeremények, ugyanis nem kell nyomdaköltséget fizetni, az őrzés-szállítás, meg a reklám és sportcsapatok szponzorációja sem visz el sok-sok forintot, arról pedig ne is beszéljünk, hogy egy esetleges nagyobb nyereményért sem kell az ország másik végébe bumlizni, hiszen az online kaszinó kifizeti a játékos számlájára a megnyert összeget.

- A kifizetési ráta (a kaszinó haszna) adott, megbízható kaszinó esetén független auditorral garantálva, és a játékgyártók sem áldozzák be a jó hírnevüket könnyen manipulálható szoftverekkel.

 

Ma már a magyar játékosok is több helyen játszhatnak online sorsjeggyel, ha arra támad kedvük, akár a nap bármelyik órájában a hét bármelyik napján. Sőt, ha elszakadnak a „sorjegy” megnevezéstől, akkor még szélesebb legális kínálattal találkozhatnak: a Civis Grand Kaszinó például „Feltárós” névvel illeti a sorsjegyhez hasonló játékait. Mint más játékok esetén is, ebből is több fajta van - a szakácsostól egészen a halacskásig. Aki végigböngészi a játékfeltételeket, megtudhatja, mennyi a minimum-tét (150 Ft) és mennyi a maximum (3 ezer Ft), és a kifizetési ráta sem titok (94,9%). 

 

A játék pofonegyszerű, 3x3, azaz kilenc mezőből három egyformának kell lennie, tehát például a farmos játékban kilenc istállóablak kinyitása után legyen három boci vagy három kecske. Az istálló mellett pedig ott van a torony is, amely mutatja, mennyi a nyeremény.  A csacsi például ötös szorzót ér, a malac százast, az igazi főnyeremény azonban a fekete ló, amelynek a szorzója tízezer. A játék legnagyobb nyereménye a legnagyobb tét mellett 30 millió forint lehet.

 

A játékos hangulatának megfelelően választhat a grafikák között, 

- a sárkányos garantáltan pszichedellikus élmény, 

- a halacskás cápamesés cuki vízi társulattal, 

- az aszteroidás a drágaköves „tüntess el három egyformát” játékok dizájnjára emlékeztet, 

- az angyalkás esküvői kellékekkel operál, 

- a szakácsos viszont kajaképekkel (fagyi, szendvics, pizza, stb.) borzolhatja az éhes játékos kedélyét, 

- a rablósban meg simán csak pénzösszegek jelennek meg, 

miközben a tétek, a szorzók és a kifizetési ráta, azaz a lényeg ugyanaz. 

 

Kevesebb tétet igényel a Bingó-verzió, itt alkalmanként 30 Ft-tal már lehet szerencsét próbálni, ebben a játékban azonban a maximum nyeremény is alacsonyabb, 2,7 millió Ft. Aki még csak amerikai filmekben látott bingózó nyugdíjas klubot, annak is érthetően elmagyarázza a részletes leírás, mi a játék lényege – és még csak be sem kell kiabálni, mert a játék maga is kiszámolja a végeredményt.

 

Természetesen a felelős szerencsejátéknak mindig megvan a maga korlátja – tudni kell megállni. A játékos akkor jár el a legkörültekintőbben, ha a játékot annak tekinti, ami - azaz olyan rekreációs időtöltésnek, amely vagy hoz pénzt, vagy nem (ez leginkább a szerencsén múlik, benne is van a nevében). Azt pedig, hogy maximum mennyit fordít a szórakozásra, szintén maga a játékos dönti el azzal, hogy előre (és nem a játék hevében) határozza meg, hogy mennyi pénzzel tölti fel a kaszinós egyenlegét.