Hogyan kerüljük el a feketelistás online kaszinókat?

Online kaszinó suli - 12. rész
A legjobb online kaszinókat és a legjobb bónuszokat soroló listák mellett találhatunk olyanokat is a neten, amelyek azokat a kaszinókat gyűjtik össze, amelyek hajlamosak megkárosítani az ügyfeleiket például azzal, hogy nem fizetik ki a nyereményeket, vagy gyakran hosszú vitába bonyolódnak még a legapróbb kérdéseket illetően is.

 

Ha szeretnénk megbízható online kaszinó játékosa lenni, feltétlen érdemes utánajárnunk, milyen is az általunk megcélzott kaszinó hírneve – minden játékos rémálma, hogy végre nyer, aztán hiába kéri a kifizetést, az nem érkezik meg, pedig a kaszinó azt mondja, már régen elküldték a pénzt. Vagy nem is akarják teljesíteni a kifizetési kérelmét a legkülönfélébb bónuszszabályzat megsértésre hivatkozva, netalán a depozit feltételeinek megszegését hánytorgatják fel.

 

Az internet nagy előnye éppen az, hogy az emberek közölhetik véleményüket akár egyes kaszinókról és azok üzletpolitikájáról is, ha pedig sok panasz gyűlik fel egy-egy online kaszinóval szemben, az már tényleges problémát kell, hogy jelezzen. Mi pedig dönthetünk úgy, hogy tartózkodunk azoktól az oldalaktól, amelyektől – legalábbis mások megítélése alapján – nem sok jót várhatunk, kétségek esetén pedig akár több feketelistát közlő szakmai oldalt is meglátogathatunk, és kiértékelhetjük az azon olvasottakat.

 

Az ilyen feketelistákat készítő szakmai oldalakon azonban nemcsak a rossz hívnévnek örvendő online kaszinók felsorolását és a problémák típusát nézhetjük meg, hanem saját magunk is bejelenthetünk olyan kaszinót, amely nem viselkedett velünk szemben tisztességesen.

 

Hogyan kerülhet fel egy kaszinó a feketelistára?

Például azzal, hogy 

• a nyeremények kifizetése területén nem igazán megbízhatóak (hosszas késedelemmel, vitákkal tarkítva, netalán egyáltalán nem fizetnek),

• saját javukra szeretik befolyásolni a véletlent, azaz manipulálják a játékot,

• megtévesztő reklámokkal csábítják az ügyfeleket,

• kéretlen levelekkel árasztják el a játékosokat, netalán kémkednek utánuk,

• egyéb tisztességtelen módszereket alkalmaznak, például lopott játékokkal dolgoznak.

 

A nemfizetésen és a játékmanipuláson túl a leggyakoribb probléma még az ún. „bónuszcsalás”, amikor az online kaszinó nem tartja be a saját maga által közzétett bónusz-feltételeit, például nem fizeti ki a bónuszt, netalán a regisztrálás után önkényesen – a játékos kárára – változtatja meg annak feltételeit.

 

Természetesen nemcsak a játékosok „szóbeszéde” alapján ítélik meg a kaszinókat az ilyen információs oldalak, hanem független szakértőket is bevonnak, és a menedzsmentet is felkeresik, hogy ők is elmondhassák a véleményüket az adott váddal kapcsolatban.

 

A listák természetesen változnak, ahogy fel lehet rá kerülni, úgy megváltoztatott üzletpolitikával akár le is lehet róla iratkozni. Persze akár több év is eltelhet, mire a feketelistáról átküzdi magát a fehérre az adott online kaszinó például új tulajdonosoknak vagy új menedzsmentnek köszönhetően, éppen ezért érdemes mindig a legnaprakészebb listákat böngésznünk. 

 

És hogyan lehet felkerülni a megbízható online kaszinók listájába?

• minden tekintetben biztonságos játékkörülmények biztosításával (titkosítás, személyes adatok védelme, korrekt játékfeltételek, stb.),

• előre pontosan meghatározott feltételek teljesítése, és kérelem esetén garantált nyereménykifizetéssel,

• széleskörű depozit elhelyezési és lehívási lehetőségek biztosításával,

• iparági szakértők megbízható tapasztalataival,

• megbízható, a megtévesztést hírből sem ismerő bónusz- és reklámpolitikával.