Hogy sorsolják az Eurojackpot lottót?

2014-10-15
Az Eurojackpot sorsolását Finnországban, Helsinkiben rögzítik, majd továbbadják a játékban résztvevő országoknak a felvételt, amit ők utána szabadon felhasználhatnak.

 

A felvételeket csak azokban az országokban sugározzák, ahol elérhető, megvásárolható a játék, de megtalálható maga a sorsolási műsor az Eurojackpot honlapján, illetve a Youtube csatornáján is.  A nyers felvétel mellőzi a hazai adásokban megszokott elemeket, úgymint a műsorvezetőket, a kihúzott számok beolvasását, közjegyző és sorsolási bizottság elnökének jelenlétét. Pusztán két sorsológép, és az azokból külön-külön előkerülő számok láthatóak. 

 

Bár nem mutatják, a sorsolást hivatalos személy is felügyeli, viszont amíg Magyarországon ezt a szerepet a közjegyző látja el, addig Finnországban a hivatalos személyt a rendőrség biztosítja. Az egész sorsolás kevesebb mint 3 perc alatt lezajlik, amit minden héten pénteken, este 8-9 óra között tartanak.

 

A sorsológépeket ugyanaz a WinTV gyártja, ami többek között a magyar, a román, a dán vagy a finn gépek egy részét is szállítja. Bár például Horvátországban saját műsort kapott műsorvezetővel és díszletekkel a sorsolás, addig Magyarországon nem lesz külön televíziós adása az Eurojackpotnak, de saját főcímet kap. 

  
Forrás: Szerencsejáték Zrt