Hódít az online lottózás

2018-04-13
A Juniper Research piackutató cég új tanulmánya szerint az online lottózók forgalma 2022-re eléri a 76 milliárd dollárt.

 

Az online lottók forgalma 2017-ben 29 milliárd dollár volt, ez a Juniper szakértői  szerint 2022-re elérheti a 76 milliárdot, melynek több mint fele mobil eszközökön keresztül fog zajlani.

 

Az új tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy a 2018-2022-ig tartó időszakban meg fog duplázódni a digitálisan lottózó játékosok száma. Míg idén a várakozások szerint 317 milliónyian fogják a lottózásnak ezt a formáját választani, addig 2022-re ez a szám 624 millióra emelkedik, nagyrészt a távol keleti és kínai játékosoknak köszönhetően. A kutatók arra számítanak, hogy jelentős kínai online lottóipar fog kialakulni ezen időszak alatt, beleértve a dél-koreai digitális lottó idénre tervezett bevezetését is.

 

Az előrejelzések szerint a nyugati piacok is átalakulnak. A Juniper úgy véli, hogy az Egyesült Államok egy olyan jogszabályi hullám csúcspontján áll, amely megkönnyíti majd az online szerencsejátékokat. Pennsylvania döntése - mely szerint 2017. októbere óta lehetővé teszi az online szerencsejátékot– mérföldkőnek számít ezen az úton. A Juniper szerint New Jersey, New Hampshire, Nyugat-Virginia és Illinois hamarosan követi Pennsylvania példáját. Az állami lottójátékok esetében a legalizálás valószínűleg lehetővé teszi majd az online játékot, valamint az államok közötti összevont játékosállományt.

 

A kutatás megállapította, hogy a hagyományos lottószolgáltatók - melyek gyakran monopolhelyzetben vannak a hazai piacokon -  egyre nagyobb versenyhelyzetbe kerülnek.

 

“Egyre több szolgáltató biztosít lottószámokra való fogadási lehetőséget, köztük az úttörő Lottoland, mely a 2016-os évben 320 millió dolláros bevételt ért el ezzel a tevékenységgel.” – hívja fel a figyelmet a tanulmány egyik szerzője, Lauren Foye. „A Lottoland lehetővé teszi, hogy a játékosok ’fogadjanak’ számos nemzetközi lottójáték számaira. A játékosok fizetnek a részvételért és kiválasztják a számaikat. A szolgáltató nem vesz fizikális lottószelvényeket, a nyeremények fedezetét egy biztosítási modell garantálja.”

 

A Juniper szerint ez a formula arra ösztönzi a játékosokat, hogy nemzetközi szinten keressenek jobb oddsszokat vagy jackpotokat a hazaiaknál, és azt tanácsolja a hagyományos szolgáltatóknak, hogy értékeljék újra a nyereménystruktúrájukat és a szelvényáraikat.