Hivatalos: megszűnik az Atlético Madrid férfi kézilabdacsapata

2013-07-10
Anyagi gondok miatt megszűnik a spanyol Atlético Madrid férfi kézilabdacsapata.

 

Az ezzel kapcsolatos hétfői sajtóértesülések után kedden maga a klub közölte a hírt a honlapján. Helyi médiainformációk szerint az egyesület egymillió eurós (294 millió forintos) adótartozást halmozott fel, s a játékosok egy ideje már nem kaptak fizetést. Ők - a vezetőedzővel, Talant Dusebajevvel együtt - most azonnali hatállyal szabadon igazolhatóvá váltak.

 

A gárda elődje, a Ciudad Real három alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, ezen a néven ötször lett spanyol bajnok. Az együttes tavalyelőtt szintén gazdasági problémák miatt szűnt meg és Atlético Madridként folytatta a szereplését, majd egy éve és idén is második helyen zárt a Barcelona mögött a spanyol bajnokságban, a BL legutóbbi kiírásában pedig a katalánokkal szemben vérzett el a negyeddöntőben.

 

A spanyol csapat a legrangosabb európai kupa 2013/14-es idényében a német THW Kiellel, a lengyel Kielcével, a dán Koldinggal, a francia Dunkerque-kel és egy selejtezőből érkező együttessel találkozott volna. A visszalépése után még nem lehet tudni, mely csapat lép a helyére.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: kézilabda,