Hivatalos: Beckham a PSG-ben folytatja

2013-02-01
Már hivatalos, hogy a Paris Saint-Germainben folytatja pályafutását David Beckham, aki heti 150 ezer fontos fizetését egy gyermekalapítványnak ajánlja fel.

 

A 37 éves angol futballistát csütörtökön mutatta be a párizsi klub, amely öthónapos szerződést kötött a 115-szörös válogatott középpályással.

 

Beckham elmondta, hogy a fizetését - amely sajtóhírek szerint heti 150 ezer font (körülbelül 51 millió forint) lesz - egy gyermekeket segítő jótékonysági alapítványnak ajánlja fel.

 

A családja Londonban marad, a gyermekei ugyanis ott járnak iskolába - mondta Beckham, aki azt is elárulta, hogy az elmúlt hetekben több ajánlatot kapott, mint egész karrierje alatt összesen. "Párizs fantasztikus város, de engem most sokkal inkább a klub érdekel. Boldog vagyok, hogy engem választottak" - nyilatkozta.

 

A játékos a 32-es mezben szerepel majd az együttesben, amelyben akár a Bajnokok Ligájában is pályára léphet. 

 

Beckham az elmúlt napokban az Arsenállal edzett, és szabadon igazolható volt, miután az észak-amerikai bajnokság (MLS) decemberi zárása után elhagyta a Los Angeles Galaxyt.

 

Beckham 1993-ban mutatkozott be a Manchester Unitedben, amelynek színeiben többek között hat angol bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert. 2003-ban a Real Madridhoz igazolt, amellyel szintén nyert bajnokságot. 2007-ben szerződött a tengerentúlra, és a Los Angeles Galaxyvel is szerzett bajnoki címet. Az amerikai bajnokság szünetei alatt két alkalommal is visszatért Európába, mindkétszer az AC Milanhoz.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,