Hingist beiktatták a tenisz Hírességek Csarnokába

2013-07-15
Ünnepélyes keretek között beiktatták a tenisz Hírességek Csarnokába szombaton az ötszörös Grand Slam-győztes, korábbi világelső Martina Hingist.

 

A 32 éves svájci ex-játékos az egyik legfiatalabb, aki a patinás társaság tagja lett: korábban Tracy Austint 30, Björn Borgot 31, Hana Mandlikovát pedig szintén 32 éves korában érte ez a megtiszteltetés.

 

Az egykori Csehszlovákiában született Hingis - aki a legendás Martina Navratilova után kapta a keresztnevét - 1993-ban, a Roland Garroson tette le a névjegyét, miután mindössze 12 évesen diadalmaskodott a juniorok között. Két héttel 14. születésnapja előtt lépett be a profik táborába, s később számos, életkorra vonatkozó rekordot megdöntött.

 

 

Hingis GS-tornán ötször győzött, 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben az Australian Openen, 1997-ben Wimbledonban és a US Openen, a világranglistát pedig összesen 209 hétig vezette. Párosban is nyert GS-versenyeket, de sérülései miatt nagyon korán, már 22 esztendősen vissza kellett vonulnia. Négy évvel később ugyan megpróbálkozott a visszatéréssel, de rövidesen ismét befejezte a pályafutását, miután - kokainnal - pozitív lett a doppingtesztje. Tagadta, hogy kábítószerrel élt volna, de visszavonult, s nem harcolt eltiltása ellen.

 

Hingis mellett ezúttal még a dél-afrikai Cliff Drysdale, az amerikai Charlie Pasarell, a román Ion Tiriac és a 94 éves ausztrál Thelma Coyne Long lett tagja a sportág halhatatlanjainak.

 

Az 1955-ben létrehozott tenisz Hírességek Csarnoka az egyesült államokbeli Newportban található.

 

Forrás: MTI

Címkék: tenisz,