Hingis hat év után győzelemmel tért vissza

2013-08-01
Visszavonulása után hat évvel győztes párosmeccsen tért vissza szerdán a carlsbadi tornán a korábbi világelső Martina Hingis, aki júliusban lett tagja a tenisz Hírességek Csarnokának.

 

A 32 éves, ötszörös Grand Slam-tornagyőztes svájci játékos a szlovák Daniela Hantuchova oldalán 6:1, 6:1-re verte a Julia Görges, Darija Jurak német-horvát duót. A visszatérő „Swiss Miss” a folytatásban Torontóban, Cincinnatiben, New Havenben és a US Openen is pályára lép párosban.

 

A Kassán született Hingis 43 tornán, köztük 1997-ben, 1998-ban és 1999-ben az Australian Openen, 1997-ben Wimbledonban és a US Openen győzött, a világranglistát pedig összesen 209 hétig vezette.

 

Martina Hingist a Tenisz Nemzetközi Hírességei Csarnokának tagjává avatták a Rhode Island-i Newportban 2013. július 13-án. (MTI/EPA/Dominick Reuter) 

Párosban is nyert GS-versenyeket, de sérülései miatt nagyon korán, már 22 esztendősen visszavonult. Négy évvel később megpróbálkozott ugyan a visszatéréssel, de rövidesen ismét befejezte a pályafutását, miután - kokainnal - pozitív lett a doppingtesztje. Tagadta, hogy kábítószerrel élt volna, de visszavonult, és nem harcolt eltiltása

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: tenisz,