Hidegzuhany: Rosszul olvasták be a lottószámokat, azt hitte nyert

2014-01-23
A michigani lottótársaság Daily 4 Midday sorsolásának közvetítésekor az automata rossz nyerőszámokat olvasott fel, így egy asszony azzal ment be a lottótársasághoz, hogy nyert. Ott aztán gyorsan kiábrándították…

 

A 62 éves Brenda Johnson abban a tudatban autózott el a Michigan Lottery irodájába, Livoniába, hogy nyert némi pénzt. A lottótársaság emberei azonban hidegzuhanyként közölték vele a kiábrándító valóságot: a remélt 2.604 dollár (körülbelül félmillió forint) helyett csak egy kis kávét vagy teát, illetve egy ajándék reklámpólót tudnak neki adni. 

Kiderült ugyanis, hogy a tévéközvetítés alatt az automata felolvasó a 0-6-4-6 helyett a 0-5-4-6 számokat mondta be…

 

A lottótársaság szóvivője, Jeff Holyfield elnézést kért a játékostól a kellemetlenségért. “Nyilvánvaló, hogy bizonyára nagy megrázkódtatás volt számára: azt gondolta, hogy nyert, aztán kiderült, hogy mégsem.” – mondta.

Kiemelte, hogy a tévéképernyőn a helyes nyerőszámok voltak láthatóak, csak a felolvasás volt hibás. Elmondta, hogy a WDIV-TV közvetítette a sorsolást, de a lottótársaság felelős a sorsolásért és az esetleges hibákért. Elismerte, hogy a lottótársaság embere rosszul ütötte be a számítógépbe a számokat, ezért történt a hiba, azonban a játékosnak semmiféle vigaszdíjat nem ajánlottak fel.

Holyfield szerint hibák ritkán fordulnak elő, azonban „hasonló emberi tévedés” előfordult már az automata felolvasórendszer bevezetésekor, 2012. októberében.