Hétvégi lottójackpot körkép

2013-02-01
Nem túl rossz az itthoni lottók nyereménykilátása sem, bárki elfogadná azokat a kilenc számjegyű összegeket, melyeket jelenleg a három hazai lottón lehet nyerni. Az amerikaiakat is egy kilenc számjegyű összeg tartja (érthetően nagyobb) izgalomban, egészen pontosan 176 millió dollár vár gazdájára a szombati húzáson.

 

Amennyiben nem húzzák ki, az Powerball lottón nyerhető összeg várhatóan ugrásszerűen nőni fog, ahogy történt az tavaly ősszel is, vagy márciusban a Megamillions játékán. Az ugrásszerű növekedés oka az, hogy az amerikaiak csak ilyen nagy összegeknél figyelnek fel a lottóra, máskor nem nagy játékosok. Viszont amikor ilyen magasságokban jár a jackpot összege, nekik is meglódul a fantáziájuk, hogy mire is lehetne használni ezt az irdatlan sok pénzt, és órákig állnak a lottózóknál kígyózó sorokban, hogy hozzájuthassanak az álomnyereményhez.

 

Hasonló tények inspirálhatták a tavaly indult páneurópai Eurojackpot lottó szervezőit is arra, hogy további országokkal bővítsék a játékban részt vevők listáját. 2013 február elsejétől már 14 országban lehet hivatalosan megvásárolni a szelvényeket, így ennél a játéknál is elképzelhető, hogy a jelenlegi heti 1-2 millió eurós növekedésnél gyorsabb lesz a főnyeremény hízása. Az Eurojackpot pénteki főnyereménye 10 millió euró, vagyis kb. 2,9 milliárd forint.

 

Ha gyors összehasonlítást kellene írnunk a két nagy konkurrens európai lottóval (Euromillions és az Eurojackpot) kapcsolatban, a két legfontosabbat emelnénk ki: a jackpot összege az Euromillionsnál magasabb szokott lenni, de kétszer olyan nehéz eltalálni a nyerő számokat. Így, aki kicsit kevesebbel is beéri, annál az Eurojackpot lehet a nyerő. Az Euromillions pénteki főnyereménye 15 millió euró, vagyis 4,35 milliárd forint.

 

Sajnos mi Magyarországról csak közvetítőkön keresztül tehetjük meg tétjeinket ezekre a lottókra, akik ezért a szolgáltatásért plusz összegeket kérnek, de kíváncsian várjuk, hogy növekedni fog-e az Eurojackpot népszerűsége a hozott intézkedések nyomán.