Hétvégi angol focikörkép

2013-01-07
Gera ismét térdsérülést szenvedett, újrajátszásra kényszerül az Arsenal, nehezen nyert a Liverpool, Arsavin a Lazio futballistája lehet

 

Gera újból a térdével bajlódik

Ismét térdsérülést szenvedett Gera Zoltán, a West Bromwich Albion magyar labdarúgója. Az, hogy ezúttal mennyit kell kihagynia, a vasárnapi orvosi vizsgálatok után dőlhet el.

A birminghami klub honlapja felidézi, hogy a magyar válogatott csapatkapitányát Park Dzsi Szung belépője után már a 21. percben le kellett cserélni a szombati, Queens Park Rangers elleni - 1-1-re végződött - FA Kupa-mérkőzésen. 

"Zoli múltját ismerve nagyon drukkolunk, hogy a sérülése ezúttal ne legyen súlyos és hamarosan visszatérhessen a pályára" - mondta Kevin Keen másodedző, hangsúlyozva, hogy a pontos diagnózist csak a vizsgálatok után állítják fel.

Gera 2011 novemberében olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy a szezon hátralévő részét ki kellett hagynia, s csak tavaly augusztusban térhetett vissza a pályára.

 

Nem bírt az Arsenal a Swansea City-vel

Az Arsenal a hajrában ugyan néhány perc alatt fordított a Swansea City vendégeként, a vége azonban 2-2-es döntetlen lett, így a két élvonalbeli csapat között újrajátszás dönt majd az angol labdarúgó FA Kupa harmadik fordulójában.

 FA Kupa, 3. forduló (a legjobb 32 közé jutásért):

Swansea City-Arsenal 2-2 (0-0)

 

A Liverpool verítékes győzelme

A Liverpool nehezen, 2-1-re nyert az ötödosztályú Mansfield Town vendégeként vasárnap az angol labdarúgó FA Kupa harmadik fordulójában.

FA Kupa, 3. forduló (a legjobb 32 közé jutásért):

Mansfield Town (V. osztályú)-FC Liverpool 1-2 (0-1)

korábban:

Swansea City-Arsenal 2-2 (0-0)

 

Arsavin a Lazio futballistája lehet

Andrej Arsavin a téli átigazolási időszakban a Lazio labdarúgójává válhat olasz lapinformációk szerint.

A 31 éves, 75-szörös orosz válogatott csatár jelenleg az Arsenal játékosa, de nem számolnak vele Londonban, ami megkönnyítheti távozását. Akadályt legfeljebb kivásárlási ára jelenthet, merthogy az angol klub legalább négymillió fontot - csaknem 1,4 milliárd forintot - akar kapni orosz légiósa átengedése fejében.

Az üzleten még így is veszítene a szigetországi egyesület, merthogy az orosz csatár a szentpétervári Zenittől - amelyhez tavaly átmenetileg kölcsönbe visszakerült - 2009-ben, a vevő szempontjából akkor klubrekordot jelentő 15 millió euróért, vagyis durván 4,2 milliárd forintért lett az Arsenal futballistája.

  

Forrás: MTI

  

Címkék: labdarúgás,