Hetente háromszor kaszinózhatnak csak a japánok

2018-03-21
A japán szerencsejátékosok komoly korlátozásokkal lesznek kénytelenek szembenézni az új jogszabálytervezet szerint.

 

A Japan Times-ban megjelent hír szerint az új jogszabálytervezet értelmében a helyiek hetente háromszor, és 28 naponta legfeljebb tízszer mehetnek kaszinóba. 

 

A szabályok a japán állampolgárokra és a Japánban élő külföldiekre is vonatkoznának, a turistákra azonban nem. Mindezt úgy ellenőriznék, hogy a belépéskor a látogatóknak fel kellene mutatniuk az állam által kibocsátott úgynevezett „My Number” személyazonosító kártyájukat. A jogszabálytervezet ellenzői szerint a személyazonosítás terve nem fog működni, hiszen csak a lakosság körülbelül 10 százaléka rendelkezik jelenleg „My Number” kártyával (bár valószínűleg az első kaszinók is csak nagyjából öt év múlva, vagy még később fognak nyitni).

 

A kormány az integrált kaszinó resortok játékterének méretét is korlátozni akarja, mégpedig 15 ezer négyzetméterben, vagy maximum a resort összterületének 3 százalékában. A szabályozás a szingapúri két integrált kaszinó resortra érvényes jogszabályt másolja, melyet a japán jogszabályalkotók már korábban is modellként alkalmaztak.

 

A japán kormány számára készített tavalyi anyagban egyébként más komoly megszorítások is szerepelnek, például egy szingapúri mintára szedett, a kaszinóba való belépéskor a helyiek által fizetendő adó, a pénzkiadó automaták kaszinóból való kitiltása, és a hitelkártyák zsetonvásárlásra való használatának megtiltása.

 
Címkék: jogi háttér, kaszinó,