Hét óra alatt egymillió jegyet igényeltek a 2014-es vb-re

2013-08-21
Hét óra alatt egymillió jegyigénylés érkezett a 2014-es, brazíliai labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseire, miután kedden megkezdődött a belépők értékesítésének első fázisa.

 

A nemzetközi szövetség (FIFA) közlése szerint több mint 163 ezer szurkoló küldött igénylést a 64 találkozó valamelyikére, illetve már most több jelentkező van a Sao Pauló-i nyitómeccsre és a Rio de Janeiró-i döntőre, mint ami a stadionok befogadóképessége. A két elődöntőre szintén nagy számban jelentkeztek a drukkerek, 39 összecsapás esetében pedig az olcsó árkategóriájú tikettekre van túljelentkezés - ezeket csak helyi szurkolók kaphatják.

 

A szimpatizánsok még jó ideig nem tudhatják, hogy sikerrel jártak-e, ugyanis legkorábban októberben kapnak értesítést, miután a FIFA kisorsolta a szerencsés jegytulajdonosokat a jelentkezők közül.

 

Az érdeklődök a FIFA honlapján regisztrálhatnak október 10-ig. Egy-egy vásárló az interneten maximum hét mérkőzésre vehet legfeljebb 4-4 jegyet. A nem brazil állampolgároknak a legolcsóbb belépő a csoportmérkőzésre 90 dollár (körülbelül 20 ezer forint), a döntőre 990 dollár. A braziloknak a legolcsóbb jegyeket tették félre a szervezők.

 

Az értékesítés első szakaszában nagyjából egymillió jegyet kínálnak megvételre a 3,3 millióból, a következő fázis november 5. és 28. között lesz. A vb csoportsorsolását december 6-án tartják, és ezt követően kerül sor a harmadik eladási szakaszra.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,