Hertha Berlin - Bayern München: Ha Hertha-meccs, akkor tuti a tizi!

2018-09-28
A Berlin öt bajnokit játszott ebben az idényben, mind az öt meccsen kapott egy-egy büntetőt az ellenfél. Miért lenne ez most másként?

Hertha Berlin - Bayern München

Online sportfogadás tipp: Lesz büntető a meccsen

Unibet odds: 3,20

Kezdés: péntek, 20:30

 

Dárdai Pál legutóbb a Bréma elleni meccsen már csak lemondóan legyintett a Werdernek befújt büntető után. Már-már annyira természetes a Berlin meccsein a büntető, mint a középkezdés.

  • 1. forduló: Jastrzembski kezezett, de a nürnbergi Ishak lövését Jarstein hárította.
  • 2. forduló: Caligiuri a 14. percben a Schalke színeiben lőtt büntetőt, de a kaput sem találta el
  • 3. forduló: Arne Maier szabálytalanságát követően Malli lőtt gólt büntetőből a Wolfsburg elleni bajnokin
  • 4. forduló: Stark szabálytalan mozdulatáért megítélt tizenegyest T. Hazard értékesítette a Gladbachból
  • 5. forduló: Ezúttal Plattenhardt volt szabálytalan, a brémai Kruse pedig értékesítette a megítélt büntetőt
  • 6. forduló: ???

 

A büntető mellett szól, hogy a berlini focisták vélhetően annyira fognak vigyázni, annyira óvatosan próbálnak majd szerelni, hogy pont ezért lesznek görcsösek. Márpedig a Bayern az a csapat, amely a leginkább képes az ellenfeleket beszorítani saját kapuja elé, így vélhetően sokat lesz a labda a Berlin büntetőterületén belül. Rossz hír a Herthának, hogy Thiago és James is visszatér a középpályára, ők pedig képesek a legkisebb résekbe is bepasszírozni a kulcspassznak nevezett labdákat.

Az is előny lehet nekünk, ami a játékosoknak hátrány. A hétközi bajnoki miatt sokkal kevesebb idejük maradt a játékosoknak regenerálódni, hangolódni erre a találkozóra. Így pedig még inkább előfordulhat, hogy egy-egy szerelési kísérlet labda helyett bokát talál. A Bayernnél pedig igazi klasszisok fociznak, Ribery, Lewandowski, Gnabry, Müller... -nem könnyű ezeket a játékosokat szabályosan megállítani.

Aztán hiába próbál majd Fritz spori mérlegelni, a VAR-nak köszönhetően azért nem nagyon lehet manapság büntetőt megúszni, ha az jogos.

Ami pedig még a pakliban van, hogy a Bayernnél szabálytalankodik valaki. Boatengék is elkövethetnek ezt-azt, amiért a Hertha kaphat büntetőt. Ez a valószínűtlenebb, de előfordulhat. Sőt valószínű, hogy a berlini támadók rá is fognak játszani picikét egy-egy gyanús esetnél, hátha valamelyik játékvezető most már nekik is megítél egy büntetőt.

Előbb-utóbb biztos megszakad ez a 'pechszéria' a Berlinnél, de pont a Bayern ellen szakadna meg?

Címkék: sportfogadás, tipp,