Héger: Az angol befektető megzsarolta a váci focistákat

2013-02-27
A Dunakanyar Vác Labdarúgó Kft. tulajdonosa szerint a csapatot megvásároló angol befektető tehet arról, hogy nehéz helyzetbe került a város labdarúgása.

 

Mint ismeretes, az NB II Keleti csoportjában szereplő váci focicsapat nem állt ki szombaton a Videoton elleni Magyar Kupa-negyeddöntőre, emiatt a Magyar Labdarúgó Szövetség rendkívüli licencvizsgálatot kezdett a klubnál. A telesport.hu értesülései szerint a vizsgálatnak pénteken lehet eredménye. Héger József az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a játékosok "sztrájkja" teljesen törvénytelen. Szerinte a város vezetői is próbálják akadályozni a váci labdarúgást a pályahasználati engedély megvonásával.

 

Héger a műsorban elmondta, hogy 2010 óta finanszírozta a váci labdarúgást, tavaly döntött úgy, hogy nem kívánja ezt folytatni. Ekkor érkezett John Marshall, akikek a kérésére a Dunakanyar Vác létrehozott egy kft.-t, a John Marshall által tulajdonolt JMV Kft.-t, ebbe apportálták a labdarúgással kapcsolatos jogokat. A John Marsahll által átutalt vételár a Dunakanyar Vác Kft.-hez folyt be, amelynek egy egyesület a tulajdonosa.

 

Héger József szerint minden rendben volt, amíg John Marshall "meg nem zsarolta a játékosokat", hogy kössenek egy külön megállapodást, amely szerint ő addig nem fizet nekik, amíg az ő tulajdonába nem kerül a Dunakanyar Vác. "A Dunakanyar Vácra is tettünk többféle javaslatot John Marshallnak, amellyel nem élt, és ezért nem tulajdonosa a Dunakanyar Vácnak."

 

Héger hozzátette: a Dunakanyar Vác Kft. törvényesen működik. "A Dunakanyar Vác Kft. javaslatot tett a működésre, a működést finanszírozza, kénytelen finanszírozni, mert különben jogot vesztünk, és ez károkat okoz, és ezt el akarjuk kerülni."

 

A Videoton elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóját az eredeti kiírás szerint szerdán játszzák Székesfehéváron. A telesport.hu értesülései szerint a váci csapat nem áll ki a visszavágóra.

 

Forrás: M1 - Ma reggel / Telesport

  

Címkék: labdarúgás,