Házszám-lottót indított a finn lottótársaság

2014-05-12
A Veikkaus finn nemzeti lottótársaság új, napi sorsolású geolottót indított, melyen a játékosok a lakcímükkel vehetnek részt.

 

A svéd Genera Networks által fejlesztett játék hivatalos neve Nabor, a Veikkaus azonban átnevezte Naapurit-ra, mely a „Szomszédok” finn megfelelője.

A finn játékosok a lakcímükkel vehetnek részt a játékban, a nyerteseket tombolaszerűen sorsolják ki, a másodlagos díjakat pedig azok között a szelvény-tulajdonosok között osztják szét, akik a legközelebb laknak a fődíj nyerteséhez.

A sorsolást egy főműsoridőben sugárzott tévéműsor keretében tartják majd, melyet két finn csatorna is közvetíteni fog. 

 

Az új játék szelvényeit nem csak a földi lottózókban vásárolhatják meg a finnek, hanem interneten és mobilon keresztül is. 

Egy 20 eurós szelvény az adott naptári hónap minden sorsolására érvényes, és a játékosok előfizetést is vásárolhatnak, mely minden hónap végén automatikusan megújítja a szelvényt. Ha valaki hónap közben szeretne csatlakozni a játékhoz, azt is megteheti, ekkor az adott hónapban hátralévő időre napi 0,75 eurót kell fizetnie. 

A nyeremények naponta változnak. A nagy vasárnapi sorsolásokon a fődíj garantált 100.000 euró, a hétközi és szombati napokon azonban „csak” 10.000 euró. 

 

A Veikkaus reményei szerint az új játék éves bevétele több, mint 100 millió euró lesz.

“A Naapurit egy modern játék, melynek közösségi vonásai is vannak.” mondta a Veikkaus vezérigazgatója, Juha Koponen. „Hiszünk abban az elképzelésben, hogy együtt nyerni még jobb. A Veikkaus arra törekszik, hogy vezető szerepet töltsön be az iparágban, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy az elsők között lehetünk, akik bevezetik a geolottó játékot.”

„A Nabor az első olyan játék, mely érdekesebbé teszi a lottójátékokat a fiatalabbak számára azzal, hogy a nagy nyerési lehetőségen kívül más ösztönzést is kínál.” - tette hozzá Maria Sandell, a játékot fejlesztő cég, a Genera Networks vezérigazgatója.