Hazai győzelemmel zárta az Euroliga-csoportkört a Sopron

2014-02-27
A már korábban rájátszásba jutott Sopron hazai pályán hosszabbítás után, Fegyverneky Zsófia utolsó másodperces triplájával legyőzte a spanyol Rivas Ecopolist a női kosárlabda Euroliga csoportkörének 12., utolsó fordulójában.

 

A rájátszást egy hete, montpellier-i sikerével kiharcoló soproniak - akik 4/7-es győzelmi mérleggel várták a zárófordulót - az első félidőben kiegyenlített csatát vívtak az 5/6-tal álló Rivasszal.

 

A nyitónegyedben az ellenfél volt jobb, ám a folytatásban Igor Polenek vezetőedző együttese - melyben főként az amerikai Tianna Hawkins villogott - 19-8-ra hozta a második játékrészt. A nagyszünetben 35-27 volt az állás.

 

Térfélcsere után Fegyverneky és Ciglar jóvoltából már 53-42-re elhúzott a magyar bajnok, de hat perccel a vége előtt két pontra felzárkóztak a madridiak.

 

Úgy tűnt, hogy a hajrá a jobban koncentráló riválisé lesz - ráadásul Hawkins kipontozódott -, ám a nemrég honosított Ciglar hat másodperccel a vége előtt 70-70-re kiegyenlített.

 

A hosszabbításban ismét fej fej mellett haladtak a csapatok, 14 másodperc volt hátra, amikor a Rivas 79-78-ra módosította az eredményt. Ekkor jött Fegyverneky, aki a dudaszó pillanatában egy triplával mégis a hazaiak javára billentette el a meccset, akik így 5/7-es mutatóval fejezték be a csoportkört.

 

Az Euroliga 20 csapatos mezőnye a körmérkőzéses szakaszban egy hatos és két hetes csoportból állt, melyekből az első négy-négy, illetve a két legjobb ötödik jut tovább a 14 csapatos - immár kieséses rendszerű - rájátszásba.

 

A B csoport ötödik helyén végző soproniak három év után verekedték be magukat a playoffba, amely március 11-én rajtol.

 

Eredmény:

női Euroliga, 12. forduló, B csoport (a sorozat honlapja szerint):

Uniqa Euroleasing Sopron-Rivas Ecopolis (spanyol) 81-79 (16-19, 19-8, 20-21, 15-22, 11-9) - hosszabbítás után

A magyar csapat legjobb dobói: Ciglar 17, Fegyverneky 17, Hawkins 14

 

Forrás: MTI

Címkék: kosárlabda,