Hawaii továbbra is keménykedik a szerencsejátékosokkal

2017-10-05
Utah és Hawaii az egyedüli két olyan USA tagállam, melyben a szerencsejátékok minden fajtája szigorúan tilos. Hawaii-ban az utóbbi hónapokban komoly szerencsejáték-ellenes razzia folyt, mely során 35 embert tartóztattak le.

 

Honolulu polgármestere, Larry Lawson nyilatkozata nem sok kétséget hagy a felől, hogy mit remélhetnek azok, akik megsértik a szigetország szigorú szerencsejáték jogszabályait:

“A játéktermek minden korú és gazdasági helyzetű emberre hatással vannak. Néha hallunk olyan emberekről, akik azt mondják, hogy a szerencsejáték ártatlan szórakozás, azonban tudjuk, hogy a játéktermek gyakran az olyan illegális tevékenységek gócpontjai, mint a drogkereskedelem, rablás, erőszak, sőt gyilkosság.”

A polgármester jelezte, hogy 100 olyan létesítményről tudnak, ahol illegális szerencsejáték zajlik, és ezekre hamarosan lecsapnak a rendőrség egységei. 

 

Persze nem mindenki örül a szigorú szerencsejáték-ellenes jogszabályoknak, Will Espero szenátor arra törekszik, hogy bevezesse az online lottót a szigetországban, valamint legalizálja az online kaszinót és pókert. A közelmúltban nyújtotta be 28 oldalas jogszabálytervezetét, mely megalapítaná az első hawaii állami szerencsejáték vállalatot.

 

Ügye népszerűsítése során Espero kiemelte, hogy míg a hawaiiak offshore oldalakon játszanak, semmilyen védettséget nem élveznek, így kiszolgáltatottak a gátlástalan szolgáltatókkal szemben, mialatt több tízmillió dollárt játszanak el évente illegális oldalakon, mely egyben jelentős bevételkiesést jelent az állam számára.

 

Úgy tűnik azonban, hogy Espero erőfeszítései komoly akadályokba ütköztek, és hasonlóan több múltbeli törekvéshez, ez sem fogja átverekedni magát a szenátuson. 

 
Címkék: jogi háttér,