Hatalmas a roham a jegyekért Frankel utolsó versenyére

Frankel versenykarrierjének utolsó futamát láthatják a nézők október 20-án a QIPCO Champions Day versenyen az Ascot-i versenypályán. A 30.000 férőhely mellé felállítanak még egy 1500-as tribünt, de hamarosan elfogynak a jegyek.

 

Trénere, Sir Henry Cecil úgy döntött, hogy a ló kihagyja az október 7-i Prix de l'Arc de Triomphe versenyt, hogy öszpontosíthasson a QIPCO Champion Stakes-re. Frankel pályafutása alatt 13 versenygyőzelmet tudhat magáénak, amiből nyolcat Group 1 szinten nyert. Természetesen szeretnék, ha karrierjét Anglia legnagyobb, 1,3 millió fontos nyereményalapú versenyén győzelemmel fejezné be. A bukmékerek 1-10-es oddsot szavaztak meg neki. Győzelme új Európa rekordot is felállítana:  kilenc egymást követő győzelmet Group 1 szinten.

 

Tavaly a Champions Day-en 26 000 néző volt, de most sokkal többet várnek a szervezők. A nagy érdeklődés miatt üzembe helyeznek egy 1500 fős páholyt a grandstand mellett, ezek értékesítését kezdték meg hétfőn, ezt nagy érdeklődés övezi.  A szervezők további helyek megnyitását nem tervezik.

 

Az Ascot-i versenypályának 80 000 nézőre van engedélye, de ezt a hatalmas számot csak az ötnapos nyári Royal versenyeken szokta kihasználni ideiglenes szerkezetű lelátókkal megoldva. Ezek költsége olyan jelentős, hogy nem érné meg egyetlen októberi (esetleg esős) napra felállítani azokat.

Címkék: lóverseny,