Hat új játékos a Győri Audi ETO KC-nél

2014-07-18
Hat új játékossal, 17 fős kerettel vág neki a 2014-15-ös szezon előtti felkészülésnek a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata, melynek célja, hogy a legjobbak között maradjon az új idényben is.

 

A klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján Kelecsényi Ernő klubelnök közölte: már az előző szezonban arra törekedtek, hogy olyan keretük legyen, amely képes a megújulásra, ugyanakkor bent tud maradni a legjobbak között. A csapat célja, hogy a Bajnokok Ligája-elsőséget, a Magyar Kupát és a magyar bajnoki címet az új idényben is megszerezzék, és a klubelnök szerint a jelenlegi csapat erre alkalmas.

 

A Dunaújvárosból érkező Csapó Kyra kapus, a veszprémi Planéta Szimonetta jobbátlövő, a dániai Randerstől igazolt spanyol Macarena Aguilar irányító, Anna Szen, aki korábban az orosz Rosztov játékosa volt, balátlövő, Vesna Milanovic Litre, a horvát Podravka volt játékosa beálló és védő, a Lipcsétől igazolt Susann Müller pedig jobbátlövő poszton erősíti a csapatot. Ambros Martin vezetőedző elmondta, hogy Macarena Aguilar nyaksérülés, Csapó Kyra pedig térdkeresztszalag-pótlás miatt nem tudja megkezdeni a felkészülést, a többiek remek formában vannak. A sajtótájékoztatón a hat új játékosból négy mutatkozott be, mindannyian örömüket fejezték ki, hogy - ahogy Macarena Aguilar fogalmazott - a világ legjobb csapatában játszhatnak, ami nagy kihívás.

 

Kelecsényi Ernő emlékeztetett, hogy megváltozik a Bajnokok Ligája mérkőzéseinek lebonyolítási rendje, a két csoportkör után egyenes kieséses szakaszban lehet bekerülni a legjobb négy közé. A magyar versenynaptárba pedig bekerült a Szuperkupa, amelyet augusztus 31-én rendeznek a Veszprém Arénában. Ott a Győr és a Ferencváros női, illetve a Veszprém és a Szeged férfi csapata mérkőzik. A kézilabdaszezont ezzel az összecsapással kezdi az ETO.  A klubelnök hozzátette: november közepén veszik birtokba az épülő Audi Aréna Győrt, addig az egyetemi sportcsarnokban tartják a mérkőzéseket.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,