Hat kaszinóra írnak ki pályázatot Katalóniában

2014-06-24
A katalán kormány nyilvános pályázatot hirdetett hat kaszinóra a Vilaseca és Salou üdülőközpontban.

 

Az eljárást két szakaszban folytatják le: az első körben előválogatják a jelentkezőket, a második szakaszban pedig kiértékelik a pályázatokat és kiadják a liszenszeket. Az első fázisban jövő év július 25-ig lehet beadni a pályázatokat, minimálisan 300 millió eurós kezdeti befektetést kell vállalni, és be kell mutatni, hogy milyen intézkedéseket terveznek a pénzmosás megakadályozására.

 

A katalán parlament május 29-én hagyta jóvá az üdülőközpontokra vonatkozó jogszabály módosítását, ami lehetővé tette ezeken a helyeken a szerencsejátékot. A jogszabály értelmében ezeken a helyeken kaszinó létesítése az illetékes hatóság, az adó- és szerencsejáték főigazgatóság pályázati kiírása után lehetséges.

 

A liszenszekért való verseny két fordulóból áll. Az első szakasz célja, hogy bizonyítsa, hogy a jelentkezők megfelelnek a részvételi követelményeknek, és mind technikailag mind pénzügyileg hitelképesek. Ebben a szakaszban a pályázóknak be kell mutatniuk a pénzmosás elleni irányelveiket.

A második szakaszban, mely még nem ismert, hogy mikor kezdődik, kiértékelik a pályázók által benyújtott anyagokat, és kiadják a hat darab engedélyt.

A pályázóknak igazolniuk kell gazdasági helyzetüket, valamint a kaszinók működtetésével kapcsolatos technikai hozzáértésüket (bizonyítaniuk kell az elmúlt öt évben szerzett tapasztalataikat, a dátum, hely és a tevékenység pontos bemutatásával).

 

A pályázóknak kötelezettséget kell vállalniuk a koncessziónkénti 300 millió eurós kezdeti befektetésre. Ez az a minimális befektetési összeg, melyet a kaszinó, hotelek, bevásárló központok és egyéb szabadidős létesítmények építésére kell fordítani a projekt keretében.

 
Címkék: kaszinó,