Hat év után jelentkezett 1 milliárdos nyereményéért egy testvérpár

2012-10-17
Az 5 millió dollárt érő kaparós sorsjegyet szüleik boltjában vásárolták Syracuse-ban, azonban hat évig senkinek sem szóltak róla.

 

A 34 éves Andy N. Ashkar és testvére, a 36 éves Nayel N. Ashkar idén március 1-én jelentkezett a lottótársaságnál, hogy beváltsa 5 millió dollárt érő Extravaganza kaparós sorsjegyét, melyet 2006-ban vásárolt szüleik syracuse-i boltjában. A nyeremény beválthatósága 11 nappal később járt volna le, tehát már nagyon időszerű volt, hogy megtegyék ezt a lépést.

Hogy mennyire megszokott az, hogy valaki hat évet vár egy ekkora nyeremény beváltásával, Carolyn Haperman, a lottótársaság szóvivője ezt válaszolta: “Szokatlan, nagyon szokatlan”.

 

A lottótársaság által kiadott sajtóközlemény szerint a hosszú várakozásnak az volt az oka, hogy Ashkar fél attól, hogy a nyeremény „negatív hatással lesz az életére, ha nem tervez meg mindent aprólékosan, mielőtt bejelenti azt.” Állítólag Ashkar nem akarta, hogy a nyeremény hatással legyen akkori eljegyzésére, majd házasságára. 

A lottótásaság hét hónapot várt a nyertes sorsjegy bejelentésével, részben azért, mert nyomozást indítottak egy esetleges csalás gyanújával, amit minden olyan esetben megtesznek, ha a nyertes valamilyen kapcsolatban áll a sorsjegyet értékesítő bolttal.

A nyomozás lefolytatása után a lottótársaság megállapította, hogy a sorsjegy értékesítése, illetve vásárlása szabályosan történt. 

 

Ashkar-ék egyenlőre nem kommentálták a hírt, azonban hamarosan sajtótájékoztatót tartanak, és válaszolnak az újságírók kérdéseire.

 

Forrás: syracuse.com

 

Címkék: jackpot, nyeremény,