Háromszor nyert milliókat egy férfi pár hónap alatt

2012-08-24
Az Egyesült Államok Brookeville nevű városában élő Donald “Donnie” Cole III már akkor úgy gondolta, hogy szerencsés fickó, mikor 1999-ben túlélt egy agyi aneurizmát, pedig akkor még nem sejtette, hogy szerencséje csak fokozódni fog.

 

Az 52 éves Donnie Cole aztán végleg meggyőződött arról, hogy ő a világ legszerencsésebb embere, mikor nemrégiben 101.000 dollárt (22 millió forintot) nyert a marylandi lottón, úgy, hogy előtte már kétszer is 50 ezer dollárt (11 millió forintot) nyert kaparós sorsjegyen - írja a The Washington Post.

 

A férfi saját elmondása szerint majdnem minden nap vesz kaparós sorsjegyet az olney-i benzinkúton. Lottónyereménye előtt nem sokkal, június 26-án 50 ezer dollárt (11 millió forintot) nyert egy 20 dolláros Big Money Mega Play kaparós sorsjeggyel. „Elképesztő érzés volt.” mondta. „Csak bámultam a kártyát, és azon törtem a fejem, hogy vajon elnéztem-e rajta valamit. Letettem, majd újra felvettem, és újra megnéztem, és akkor már tudtam, hogy tényleg nyertem.”

 

Egy hónappal később, július 25-én Cole ismét 50 ezer dollárt (11 millió forintot) nyert, ezúttal egy 20 dolláros Silver & Gold kaparós sorsjeggyel, amit ugyanannál a benzinkútnál vett, ahol az előzőt.„Majdnem ugyanolyan hihetetlen érzés volt másodszorra is.” mesélte. „Wow, újra megcsináltam!”

 

 

A benzinkút vezetője, Zack Lakhani elmondta, hogy Cole minden nap kora reggel, felesége Cherly pedig esténként vesz kaparós sorsjegyeket. „Rendes emberek, és Don hihetetlen szerencsés fickó. A felesége is nyert egyébként már párszor.” – mesélte.

Lakhani adta el Cole-nak a nyerő Silver & Gold sorsjegyet is, és Cole még aznap visszament a boltba, és elmesélte neki, hogy nyert. „Nyugodt és megfontolt volt.” – meséli Lakhani. „Én izgatottabb voltam, mint ő.”

 

Cole szerint annak esélye, hogy két 50.000 dolláros sorsjegyet adjanak el ugyanabban a boltban „körülbelül egy a húszmillióhoz”, annak pedig, hogy ugyanaz az ember veszi meg mindkettőt, még sokkal-sokkal kisebb.

„Nagyon örültünk, hogy ismét láttuk Donald-ot” mondta a marylandi lottótársaság kommunikációs igazgatója, Carole Everett. „Rengeteg nyertesünk van, de hogy valaki két 50.000 dolláros nyereményt tudhasson magáénak egy hónapon belül, az tényleg nem mindennapi.”

Everett elmondása szerint nincsenek szigorú statisztikák, hiszen minden véletlenszerű, olyan változó tényezőkkel, mint hogy milyen gyakran játszik valaki, vagy hogy milyen sorsjegyet vesz éppen.

„Alkalomadtán vannak olyan nyerteseink, mint Mr. Cole, aki több alkalommal nyert már, de ezek a kivételes esetek. Nincs varázsformula, de ez is a móka része.”

 

Bár rendszeresen játszik, Cole ezidáig csak aprópénzt nyert. Idén nyáron azonban beindult a sikerszéria – pont a The Gazette újságírójával beszélt, mikor megtudta, hogy 1000 dollárt nyert két Pick 3 sorsjeggyel.

Elmondta, hogy egyfajta híresség lett már a benzinkúton, ahol kiállították a nyerő szelvényeit és a csekkjeinek másolatát. “Mindenki azt akarja tudni, hogy mi a titkom, hogy milyen irányban kaparom le, és hogy hogyan választom ki a sorsjegyeket.” – mesélte.

A benzinkút vezetője elmondta, hogy igencsak fellendült a forgalma, miután az emberek tudomást szereztek Cole történetéről. „Mindenki azt akarja tudni, hogy milyen és mennyi sorsjegyet vett.”

Cole felesége, Cheryl elmesélte, hogy már akkor tudta, hogy szerencsés fickó a férje, mikor hozzáment. „Csak azt nem tudtam, hogy mennyire szerencsés.” – nevetett. 

A házaspár úgy tervezi, hogy a nyeremény egy részét állatmentő szervezeteknek adományozza. „Ezen kívül, nyilván egy csomó olyan dolgot fogunk venni, amire semmi szükségünk nincs… Jó nekem lenni!” – jelentette ki Mr. Cole.