Hárommal kaptunk ki a szerbektől a vb-csoportban

2013-07-24
Kikapott a barcelonai vizes világbajnokságon a magyar férfi vízilabda-válogatott: Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese három góllal maradt alul a szerbekkel szemben a szerdai csoportmeccsen.

 

A sikeres nyitány, a kínaiak elleni könnyed "ujjgyakorlat" (13-5) után második meccsén igazán fajsúlyos ellenféllel, az ősi rivális szerbekkel találkozott a magyar férfiválogatott a csoportelsőség szempontjából is fontos meccsen. A Benedek-gárda kezdett jobban: az első emberelőny ugyan még kimaradt, a következő kettőt viszont értékesítette a húzásból eredményes Szivós Márton és a jobb felső sarkot középről, nagy lövéssel bevevő Varga Dénes jóvoltából (2-0). Fórból szépítettek, majd akciógóllal egyenlítettek a szerbek (2-2), s a vezetést is átvehették volna, ha nem véd kétszer is bravúrral a 29. születésnapját éppen szerdán ünneplő Nagy Viktor. Így viszont újra magyar előny következett: Vámos Márton balkeze villant a negyed végén (3-2). 

 

MTI Fotó: Kovács Anikó

 

A második játékrész két szerb találattal indult (3-4), de az érdemi magyar reagálás sem maradt el: a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert egalizált pattintott lövéssel a jobb szélről (4-4). Védelmi kihagyások nyomán azonban előbb hatásos szerb támadás jött, majd emberelőnyből is az ellenfél volt eredményes (4-6). Aztán sikerült a közelebb zárkózás: Hosnyánszky Norbert bombája a hálótartó vasról csapódott vissza olyan erővel, hogy az egyik bíró először kapufának nézte a telitalálatot. Kár, hogy a nagyszünet előtt nem sokkal a negyedbe még egy szerb fór-gól is belefért (5-7).  

 

A harmadik nyolc percben a magyarok rossz irányzékú lövésekkel tesztelték a szerb kapust, de a délszláv akciók sem változtattak a meccs állásán. Egészen a negyed közepéig, amikor is a kipontozódott Gór-Nagy Miklós harmadik kiállítását kihasználva a rivális megszerezte nyolcadik gólját is (5-8). Hiábavaló kísérleteket követően Varga Dénes akciógóljával jutott közelebb a magyar válogatott, majd Vámos pattintott lökete vágódott a léc alá, csakhogy a reménylohasztó válasz sem maradt el (7-9).  

 

A befejező negyed magyar emberhátránnyal és szerb góllal rajtolt, mi több: a megítélt büntetőt is értékesítette az ellenfél (7-11). Madaras 11-8-ra módosított, majd Varga Dénes laza csuklómozdulattal hozta csapatát még közelebb a délszlávokhoz (9-11). Négy perccel a vége előtt a center Hárai Balázs vágta közelről a hálóba a labdát (10-11), jelezve, hogy a magyar válogatott nem adta fel a csatát. Fórból azonban túljutott a holtponton a szerb csapat, amely az újabb hat az öt elleni játékban még egyszer betalált, s végül 13-10-re nyerte a csoportrangadót.

 

MTI Fotó: Kovács Anikó

 

A négyes zárókörében pénteken, budapesti idő szerint 10.50-től a magyar válogatott az ausztrálokkal találkozik. 

 

A kvartett korábbi szerdai mérkőzésén:

Ausztrália-Kína 9-7 (4-1, 2-1, 2-1, 1-4)

 

 

Eredmény:

férfi vízilabda, 2. forduló, C csoport: 

Szerbia-Magyarország 13-10 (2-3, 5-2, 2-2, 4-3) 

a magyar csapat gólszerzői: Varga Dénes 3, Vámos, Madaras 2-2, Szivós, Hosnyánszky, Hárai 1-1 

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,