Három női pólócsapatunk is játszik az Euroligában

2013-11-27
Az Eger hazai medencében próbálja meg kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást, míg a másik két együttes külföldön törekszik az első két hely egyikének megszerzésére csoportjában.

 

A hevesiek igyekezetét alighanem siker övezi majd, mivel a magyar bajnok az egyik legerősebb gárdának számít a kvartettjében.

 

Az UVSE az olaszországi Imperiában próbál szerencsét, ahol az ötösfogat körmérkőzéses csatározásaiban többek között a Szűcs Gabriella személyében világbajnoki bronzérmes magyar pólóst is foglalkoztató, BEK-győztes spanyol Sabadellel találkozik. Az újpesti női vízilabda létezése óta a lilák hölgyalakulata most először szerepel nemzetközi sorozatban.

 

A péntektől vasárnapig sorra kerülő selejtező angliai állomásán, Manchesterben egy hatcsapatos csoportban a Szentes érdekelt, s az együttes megalapozottan táplál továbbjutási reményeket, bár az olasz Catania - amelyben a nemzeti válogatottal nyáron, Barcelonában vb-bronzot nyert Keszthelyi Rita is játszik - és a görög Vuliagmeni hasonló erejű, mint a magyar csapat.

 

A magyar érdekeltségű csoportok összetétele:

A csoport, Imperia:

Imperia (olasz), UVSE, Uralocska (orosz), Lille (francia), Sabadell (spanyol)

C csoport, Manchester: 

Vuliagmeni (görög), Hungerit-Szentes, Orizzonte Catania (olasz), Leiden (holland), Manchester (brit), Liverpool (brit) 

D csoport, Eger:

ZF-Eger, Olympiakosz (görög), Izmajlovo (orosz), Firenze (olasz)

 

Az egriek meccsmenetrendje:

péntek:

Eger-Firenze 20.00

szombat:

Eger-Izmajlovo 19.00

vasárnap:

Eger-Olympiakosz 11.30

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,