Három gól kellett Mexikónak Kamerun 1-0-s legyőzéséhez

2014-06-14
A mexikói válogatott 1-0-ra nyert Kamerun ellen a brazíliai világbajnokság A csoportjának első fordulójában.

 

A kolumbiai bíró tévesen érvénytelenítette les miatt a közép-amerikaiak két gólját, de Miguel Herrera szövetségi kapitány együttese így is nyerni tudott Oribe Peralta 61. percben szerzett találatával. Mexikó legközelebb a csoport másik első fordulós találkozóján győztes brazilokkal játszik kedden, míg Kamerun Horvátországgal találkozik szerdán.

 

A csoport, 1. forduló:

Mexikó-Kamerun 1-0 (0-0)

Natal, Dűnék Arénája, 37 500 néző, v.: Wilmar Roldan (kolumbiai)

gól: Peralta (61.)

sárga lap: Moreno (57.), illetve Nounkeu (76.)

 

Mexikó:

Guillermo Ochoa - Miguel Layun, Francisco Rodriguez, Rafael Marquez, Hector Moreno - Paul Aguilar, Hector Herrera (Carlos Salcido, 92.), Andres Guardado (Marco Fabian, 68.), Jose Juan Vazquez - Giovani Dos Santos, Oribe Peralta (Javier Hernandez, 73.)

 

Kamerun:

Charles Itandje - Benoit Assou-Ekotto, Cedric Djeugoue (Dany Nounkeu, a szünetben), Aurelien Chedjou, Nicolas Nkoulou - Stephane Mbia, Alexandre Song (Pierre Webo, 79.), Enoh Eyong, Benjamin Moukandjo - Eric-Maxim Choupo Moting, Samuel Eto'o

 

61. perc:

Herrera a kameruni térfél középen indította Dos Santost, aki betört a büntetőterületre, s bár lapos lövését Itandje még bravúrral hárította, a kipattanót Peralta a kapuba passzolta (1-0).

 

Mexikó nagy lendülettel kezdte a találkozót, sorra vezette veszélyes támadásait, a kameruni védelem elsősorban a széleken volt sebezhető. A góltól csak a partjelző mentette meg az afrikaiakat, tévesen lest intett ugyanis, ezzel érvénytelenítve Dos Santos találatát. Ez mintha felébresztette volna a kameruniakat, akik átvették az irányítást, és egy les miatt érvénytelenített gólig, valamint Eto'o révén kapufáig jutottak. A játékrész hajrája ismét a mexikóiaké volt, de a bíró a második góljukat sem adta meg les címén - szintén tévesen. A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a küzdelem, bár az iram és a színvonal is visszaesett, mégis mindkét fél előtt akadtak lehetőségek. Aztán a mexikói válogatott talált a kapuba a továbbra is rosszul záró kameruni védelem újabb hibáját kihasználva. A hátralévő időben a kameruniak nem tudtak újítani. A közép-amerikaiak biztosan őrizték minimális előnyüket, sőt a hajrában még növelhették is volna, de a legnagyobb ziccereket sem tudták kihasználni, így az eredmény már nem változott.

 

A csoport állása:

1. Brazília 1 1 - - 3-1 3

2. Mexikó 1 1 - - 1-0 3

3. Kamerun 1 - - 1 0-1 0

4. Horvátország 1 - - 1 1-3 0

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,