Három évbe telhet mire talpra áll az USA szerencsejáték piaca

2020-06-22
A Fitch Ratings hitelminősítő intézet szerint az USA szerencsejáték piacának több évre lesz szüksége ahhoz, hogy visszaálljon a koronavírus előtti szintre.

 

Alex Bumazhny, Colin Mansfield, Connor Park és Carla Norfleet Taylor, a Fitch elemzői szerint az „USA szerencsejáték piaca U-alakú helyreállást fog tapasztalni az újbóli megnyitás után” -  a kaszinó bevételei jelentősen csökkenni fognak ebben az évben, majd 2021-ben kezdenek visszaemelkedni. Azt állítják, hogy 2023-ig nem várható „a bevételek és az EBITDA teljes visszatérése a koronavírus előtti szintre”.

 

A Fitch előrejelzése szerint az Egyesült Államok regionális szerencsejáték-társaságainak bevételei 2020-ban 30%-kal csökkennek. Ez a Las Vegas Strip szereplői esetén 45%-ra; a Las Vegas Sands, az MGM Resorts és a Wynn Resorts esetében pedig akár 50%-ra is nőhet, ez utóbbiak Makaóban, a világ leggazdagabb szerencsejáték-központjában működnek, amely szinte élettelen a világjárvány óta.

 

Az amerikai kaszinók június közepén kezdtek el újból kinyitni (speciális szabályokkal) - az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) információi szerint június 15-én 621 kaszinó volt nyitva, 368 pedig továbbra is zárva.

 

A regionális kaszinókat, melyek tipikusan inkább a helyi játékosokat szolgálják ki, kevésbé vannak kitéve a koronavírus okozta korlátozásoknak, mint a Las Vegas-i létesítmények, melyek jobban függenek a légi úton érkező turistáktól és az üzleti konferenciáktól. Emiatt várhatóan a Strip forgalma fog visszaállni a leglassabban a korábbi szintre, hiszen számos konferenciát töröltek illetve elhalasztottak. Az összes közül a legrosszabb azonban annak a három amerikai kaszinó óriásnak a helyzete, melyek Makaóban is tevékenykednek: a Sands, az MGM és a Wynn. 

 

A szerencsejáték ipar részvényei a járvány idején a mélybe zuhantak, és bár a közelmúltban visszanyerték veszteségeik egy részét, a legtöbbel még mindig lényegesen alacsonyabb áron kereskednek, mint a koronavírus előtt.

 

 
Címkék: piaci információ,