Harminc éven át több, mint egymilliárd forint üti a markát minden évben!!

2014-09-29
A kaliforniai San Mateo-ban talált rá múlt szerdán a szerencse egy Powerball játékosra, aki 228 millió dollárt, vagyis 56 milliárd forintot nyert.

 

A férfi műkörmösként dolgozott egy szalonban múlt csütörtökig, amikor is nyertes szelvényével bejelentette nyereményigényét lottótársaságnál. Évek óta játszott a lottón, általában a földön talált, a vendégek által elgurított aprópénzből, esetleg a borravalóból áldozott erre. Sajnos semmilyen, lemásolnivaló módszere nem volt a nyerésre, mindig más számokkal játszott, ami éppen eszébe jutott. Soha nem használt gépi számokat, a megérzésére hagyatkozott.  

 

 Vinh Nguyen műkörmösként dolgozott múlt szerdáig

 

A különlegesen nagy jackpot-ot ígérő sorsolásra azonban kicsit „kirúgott a hámból”, összesen 30 dollárt költött a 15 darab szelvényre, melyből végül is az került ki telitalálatosként, amelyik a 7, 14, 24, 41, 21 és a 26-os pótszámot tartalmazta. Így nem volt rossz befektetés.

 

A kínai hangzású névvel rendelkező Vinh Nguyen-ről nem sokat tudunk, de megfontolt ember lehet, mert nem csak a szerencsejátékot játssza okosan, de a nyereménnyel is jól bánik. Bármilyen szerencsejátéknál ugyanis nagyon fontos, hogy csak abból a pénzből áldozzunk rá, ami nem feltétlenül szükséges a megélhetésünkhöz, egyfajta „hobbiként” kezelve azt. Nguyen épp így tett, amikor a talált pénzből vette a szelvényeket. A nyereménynél pedig azt a kifizetési módot választotta, amit kevesen: 30 év alatt, életjáradékban kérte az adózás után megmaradó mintegy 138 millió dollár kifizetését. Így minden évben egy szép nagy magyar lottónyeremény összegét, nagyjából 4,6 millió dollárt (1,13 milliárd forintot) fog kézhez kapni biztosítva ezzel azt, hogy ne folyjék ki a pénz pár év alatt a kezei közül, ahogy a lottónyertesek 80%-val megtörténik.

 

A nyertes szelvényt Nguyen-nek értékesítő boltocska tulajdonosa szintén nagyon örül: Amerikában ugyanis szokás, hogy 1 millió dollár üti annak a markát, aki a nyertest ilyen formán „hozzájuttatja” a nyereményhez. Arról nem is beszélve, hogy egy pár évig nem kell majd panaszkodnia a forgalomra; ilyenkor a bolt kirakatába kihelyezett molino, mely arról értesíti a közönséget, hogy valaki ott vált milliomossá, vonzza a szerencsevadászokat, mint légypapír a legyet. Az emberek képesek hosszú kilométerekről elzarándokolni oda, hátha csak töredékét is megnyerik az óriási jackpotnak.

 

Persze a Powerball lottónál nem kell sokat várni arra, hogy megint százmilliós nagyságrendbe kerüljön a főnyeremény, a szerdai húzásra az máris 50 millió dollár!