Hárman is nyertek egy családból a lottón

2012-10-02
Egy hihetetlenül szerencsés norvég család megdöntötte az egy családon belüli legtöbb lottónyeremény rekordját.

 

Mikor a múlt hónapban a 19 éves Tord Oksnes 12,2 millió koronát (465 millió forintot) nyert a norvég lottón, ő lett családjának harmadik lottómilliomosa.

Három évvel ezelőtt Tord nővére, Hege Jeanette nyert 8,2 millió koronát (315 millió forintot), azt megelőzően három évvel pedig apjuk, Leif zsebelt be 8,4 millió koronát (322 millió forintot).

 

“Tulajdonképpen már van egy kis bűntudatom amiatt, hogy ennyit nyertünk.” mondta Tord Oksnes a Bergens Tidende című norvég lapnak. „Biztos vagyok benne, hogy vannak olyan emberek, akik jobban rászorultak volna erre a pénzre, mint én.”

A hatalmas nyeremény ellenére a 19 éves Tord úgy tervezi, hogy továbbra is dolgozni fog – jelenleg technikus gyakornok egy energetikai cégnél, ahol még szabadnapot sem kért, hogy megünnepelje a szerencséjét.

„Veszek egy vagy két lakást, hogy biztosítsam a jövőmet” mondta az újdonsült milliomos. A pénz felvétele után vett pár dolgot magának, például egy új számítógépet, napszemüveget, ruhákat, ilyesmit, és visszafizette a nővérétől a jogosítvány megszerzéséhez kölcsönkért összeget.

 

Fotó: DailyMail

 

Mikor nővérét, Hege Jeanette-t kérdezték arról, hogy mi a titkuk, ő azt válaszolta, hogy „terhesnek kell lenni”, hiszen a család két lottónyereménye szinte órára egybeesett egy-egy szülésével.

Három másik testvére, aki (még) nem nyert a lottón, most már különös figyelmet szentel hasa méretének, tette hozzá. „Bíztatnak, hogy vállaljak még legalább 10 gyereket” – mesélte mosolyogva. 

A nyertes számokat egyébként mind a három alkalommal számítógép generálta, és sosem játszották meg a gyerekek tervezett születési dátumát.