Harmadik 400 milliós nyereményét zsebelte be egy skót család

2016-06-21
Skócia legszerencsésebb családja ismét ünnepel: harmadik 1 millió fontot érő nyereményüket a brit Lottó Millionaire Raffle elnevezésű tombolájának köszönhetik.

 

A Fry család – a 90 éves Peter, felesége, a 86 éves Mary, valamint három lányuk, a 64 éves Margaret, az 59 éves Janet és az 57 éves Isobel – hetente kétszer közösen lottózik 5 mezővel. 

 

A mostani 1 millió fontot érő nyereményüket megelőzően hat évvel, Peter unokatestvére, a 82 éves Annette Brown lett az Egyesült Királyság 2.500. milliomosa, miután 1,15 millió fontot, tehát úgy 450 millió forintot nyert a Lotto elnevezésű lottójátékon.

Hihetetlen módon, Margaret Fry-nak is ez a második nagy lottónyereménye – 2015-ben nyert már egyszer 20 ezer fontot (úgy 8 millió forintot), szintén a Lotto Millionaire tombolán.

 

 

„Édesapám szombaton szokás szerint elment a Tescóba, és ellenőriztette a szelvényeit.” – mesélte Margaret a legutóbbi nyereményről.

„A kezelő azt mondta neki, hogy nyert „egy kis pénzt”, és hogy túl nagy az összeg, azért nem tudja kifizetni ott az üzletben – azt gondolta, hogy úgy 500 fontot nyerhetett, fogalma sem volt róla, hogy milliomos lett. Együtt hívtuk fel a Camelot lottótársaságot, és miután egyeztettük az adatokat, megkérdezték, hogy tudjuk-e, hogy mennyit nyertünk. Mikor megmondták, hogy 1 millió fontról van szó, sokkot kaptunk – anyám egyfolytában hitetlenkedve azt kérdezgette: ’Egy millió?’ A legcsodálatosabb érzés volt!”

„Anyám elmondta a hírt két testvéremnek, és ők is ugyanolyan izgatottak lettek, mint mi. Mindig együtt lottóztunk, de igazából sosem hittük, hogy komoly összeget nyerhetünk, de ez jól mutatja, hogy bárkivel megtörténhet – és ez tényleg megváltoztatja az életünket.”

 

Jelenleg egyébként nem egy angol, hanem az amerikai Mega Millions lottó kínálja a világ legnagyobb lottó jackpotját, 333 millió dollárt, azaz közel 93 milliárd forintot. 

kedden és pénteken sorsolt játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik (SzuperlottoLottosendtheLotter), ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk

 

MegaMillions szelvény vásárlása a Szuperlotto oldalán

MegaMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

MegaMillions szelvény vásárlása a Lottosend oldalán

Fogadás a Mega Millions számaira a Lottoland oldalán