Halmozódik az EuroMillions lottó szuperjackpotja - már 44,8 milliárd a tét!

2019-02-06
Az EuroMillions február 1-i első Szupersorsolása óta nem volt telitalálatos szelvény, így a jackpot a pénteki sorsoláson már 141 millió euró, azaz 44,8 milliárd forint lesz![_]

 

A 15. születésnapját ünneplő EuroMillions lottó február 1-én, pénteken tartotta meg idei évi első Szupersorsolásátmelynek garantált kiinduló jackpotja 120 millió euró volt. Mivel azóta senkinek sem sikerült eltalálnia az 5+2 nyerőszámot, a szuperjackpot halmozódásba kezdett.  

 

A szabályok értelmében ugyanis, ha a Szupersoroláson senki sem nyer, a jackpot tovább halmozódik a következő EuroMillions sorsolásra. A főnyeremény összege jelenleg már 141 millió eurónál, azaz 44,8 milliárd forintnál jár. A jackpot egészen addig halmozódik, míg valaki meg nem nyeri, vagy el nem éri az EuroMillions €190 milliós jackpot plafonját. A jackpot négy sorsoláson keresztül maradhat ezen az összegen. Ha ezután sem nyeri meg senki, az összeget a következő legmagasabb nyerőosztály nyertesei között osztják szét.

 

 

Hogyan lehet játszani?

 

A tíz európai ország lottótársasága által szervezett EuroMillions (nem összekeverendő az immár Magyarországon is kapható EuroJackpottal!) a legnagyobb és legnépszerűbb összeurópai lottójáték, melyet minden kedden és pénteken este sorsolnak.

A játék szabályai értelmében a játékosoknak 50 főszámból kell kiválasztaniuk 5-öt, és 12 plusz számból még 2-t. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén jár (a szelvényvásárlás helyén ráadásul adózni sem kell utána), de már két főszám eltalálásáért is fizetnek valamennyit. 

Az EuroMillions-on természetesen nem csak a játékot szervező tíz ország állampolgárai vehetnek részt, és az online lottózóknak köszönhetően már utazni sem kell egy-egy szelvény beszerzéséhez. Ezekben az online lottózókban (pl. TheLotter), egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét, de a Lottolandnél például arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk. 

 

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás az EuroMillions számaira a Lottoland oldalán