Hajrá az Eb-selejtezőkön

2015-10-06
Csütörtöktől a válogatott-meccsek kerülnek előtérbe, nézzünk pár olyan mérkőzést, amely tuti, és pár olyat, ahol előfordulhat ordas meglepetés, vagy nevezzük bundának!

A csoport

Izland és Csehország fixen kinn van az Eb-n, a törökök és a hollandok hajtanak a pótselejtezőt érő 3. helyért, Lettország és Kazahsztán rég elszállt. Az utolsó előtti körben Izland Lettországot fogadja. Izland nem egy bundás csapat, Lettország pedig gyenge, itt nem valószínű a meglepetés, Izland lendületben van. Hollandia Kazahsztánban lép pályára, ha esélyt akar hagyni magának, akkor nyerni fog. Az Oranjére adott 1.22-es odds jönni fog! Lehet, hogy nem lesz 0-7, de egy jó 0-2 összejön majd. A török-válogatott Csehországban lép pályára., minimum egy pontot össze kell hozniuk, és ha a 10. körben otthon legyőzik Izlandot, megvan a 3. hely. Ha a csehek nyernek, akkor a török eb-álmok valószínűleg szerte foszlanak. Ebből a csoportból tehát egy tipp van, ami tuti. Hollandia megveri Kazahsztánt @ 1.22

B csoport

A B csoportot Wales vezeti, és matematikailag nincs ugyan kinn az Eb-n, gyakorlatilag igen. Most a bosnyákokhoz utaznak, ahol ha kikapnak, akkor sincs tragédia, mivel ez utolsó körben Andorrát hazai pályán fogadják. Ott garantált a győzelem, így viszont van arra sansz, hogy a bosnyákok legyőzik Wales csapatát. Boszniának elérhető a pótselejtezős 3. hely, ehhez viszont mindkét hátralévő meccsét nyerni kell, és bízni abban, hogy Belgium komolyan veszi a 10. körben a hazai Izrael elleni találkozóját. Boszniának jó csapata van, Walesnek pedig belefér itt a botlás. 1X-ben jók lehetnek Ibisevicék. Andorrában nyernek a belgák, ezzel pedig ki is jutnak az Eb-re. Ez a belga siker viszont nem fizet semmit, lépjünk is rajta túl. Izrael vélhetően veri Ciprust, a szigetország csapata elvileg még lehetne 3. a csoportban, de csak elvileg...


C csoport

Ebben a hatosban a 9.körben Spanyolország otthon elveri Luxemburgot, és kijut az Eb-re. Szovákia otthon fogadja a fehérorosz csapatot, ha nyer, szintén kinn van az Eb-n. Vélhetően nyerni fog, hisz a belorusz együttes számára tét nélküli a meccs, már nem lehetnek harmadikak sem! Ukrajnának szintén nyernie kell Macedóniában, és bízni a szlovákok botlásában. Ukrajna legrosszabb esetben harmadik, a pótselejtező tehát biztosítva van, de azért nem ártana a top2-ben zárni. Ehhez viszont óriási szlovák betli kéne. Spanyolország, Szlovákia és Ukrajna is nyerni fog ebben a csoportban.

D csoport

Ha Németország idegenben veri az íreket, akkor az írek nehéz helyzetbe kerülnek, Németország viszont kijut az Eb-re. Ugyanez a helyzet a skót-lengyel összecsapáson, ha Lewandowskiék győzni tudnak, szintén Eb-résztvevők. A Grúzia-Giblaltár meccs tét nélkül megy majd, simán elképzelhető, hogy Gibraltár pontot szerez. Egy iksz már 13.00-as oddssal fizet! Németország vélhetően nem bízza az utolsó körre a továbbjutást, és elveri az íreket. Persze nagy baj vereség esetén sem lenne, hisz az utolsó körben otthon fogadják majd a grúzokat Müllerék, ott azért borítékolható lenne a három pont.

E csoport

Anglia a 100%-os mérlegért hajt, otthon Észtországot, idegenben Litvániát kell ehhez legyőzni. Vélhetően menni fog! Svájcnak a 9. körben San Marino nem okozhat akadályt, ahogy hazai pályán Szlovéniának sem lehet gond Litvánia legyőzése. Ebben a hatosban a 9. körben három igen egyértelmű győzelem van kilátásban, az underdog csapatok talán gólt sem tudnak majd szerezni a 9. fordulóban.

F csoport

Az F csoport a legérdekesebb, hisz itt szerepel a magyar válogatott! Dzsudzsákék első számú feladata Feröer-szigetek legyőzése. Nem lehet ezzel baj! Biztosan csúnyácska meccs lesz, de 1-2 góllal azért csak jobbak vagyunk. Büntetés feloldva, nem lesz zárt kapus meccs, ezt a találkozót be kell húzni! Észak-Írország otthon fogadja a görögöket, csoda lenne, ha a hellének pont most nem fogadnának maguk ellen... Románia pedig Finnországot fogadja, elvileg sima hazai, gyakorlatilag megállapíthatjuk, nem olyan tuti ez. A románok nem annyira erősek, a finnek pedig az utolsó szalmaszálba kapaszkodnának. Ha netán a finnek bravúrral behúznák ezt a meccset, nagyon megkevernék az állást az utolsó kör előtt!

G csoport

Ausztria fix Eb-résztvevő, Montenegróban nem is fognak nyerni Alabáék. Az is jó kérdés, milyen kezdővel áll fel az osztrák együttes. Montenegró ha nyerne, még a 2. hely megszerzésére is maradna esély! Svédország Liechtenstein ellen lép pályára idegenben, nem kérdéses a vendég együttes győzelme. Oroszország pedig a nyeretlen Moldova ellen játszik idegenben, ott sem kérdés, melyik együttes a jobb!

H csoport

Ha az olaszok nem akarnak izgulni a 10. fordulóban, akkor idegenben elverik Azerbajdzsánt. Ha ez nem sikerül, akkor a 10. körben Norvégia ellen éles meccset játszanak a taljánok. A norvégoknak kötelező a Málta elleni győzelem hazai pályán, ezt kár is tovább ragozni. A csoport harmadik mérkőzésén Horvátország Bulgária ellen játszik hazai pályán. Rakitic, Modric és Mandzukic gondoskodik majd a hazai győzelemről!. A horvátok ha nyernek, majd az utolsó körben legyőzik Máltát, akkor 20 pontjuk lesz. Ha ez megvalósul, akkor a Norvégok csak két győzelemmel lehetnek biztosak a fix továbbjutásban. Az első lépés Málta hazai legyőzése, ám az kérdéses, hogy Olaszországban nyerni tud-e Norvégia. Végül is benne van, mert ha az olaszok legyőzik Azerbajdzsánt, számukra az utolsó kör már tét nélküli. A taljánok így pótselejtezőre küldhetnék a horvátokat...

I csoport

A csonka csoportban Szerbia és Örményország rég elszállt. A 9. körben Szerbia Albániában lép pályára, a szerbek jobban teszik, ha csöndben kikapnak, és Albánia győzelmére fogadnak okosan. Portugália és Dánia ki-ki meccset játszik, a portugálok már egy döntetlennel is kijutnak az EB-re. Minimum egy remit azért otthon csak összehoznak Ronaldóék... Ha a portugálok nyernek, és elverik Dániát, akkor Albánia válogatottját 'hozzák helyzetbe' Albánia még két meccset játszik, otthon a szerbekkel, idegenben az örményekkel. Albániának két meccsből kéne összehozni 2 pontot, és akkor fix EB-résztvevő lenne! Nem semmi...

 

Most pedig jöjjenek a tippek:

 

Kazahsztán - Hollandia (Holland győzelem @ 1.22, erősség 9/10)

Grúzia - Gibraltár (döntetlen @ 16.00, erősség 1/10)

Magyarország - Feröer-szigetek (Magyarország nyer @ 1.28, erősség 8/10)

Albánia - Szerbia (Albánia nyer @ 2.50, erősség 5/10)

Észak-Íroszág - Görögország (Hazai vagy döntetlen @ 1.30, erősség 8/10)

Macedónia - Ukrajna (Ukrán győzelem @ 1.40 erősség 6/10)

Montenegró - Ausztria (Montenegró vagy iksz @ 1.50, erősség 7/10)

Kazahsztán - Hollandia (Hollandia nyer @ 1.22, erősség 10/10)

Bosznia és Hercegovina - Wales (Bosnyák győzelem @ 1.90, erősség 5/10)

Horvátország - Bulgária (horvát győzelem @ 1.33 erősség 8/10)

A szorzók a bet365 irodától vannak!

 

Címkék: sportfogadás, tipp,