Ha nyer, továbbmegy a Videoton

2012-11-21
A Videoton egy győzelemmel bejuthat az Európa Liga legjobb 32 csapata közé.

 

A továbbjutás szempontjából kiemelkedő fontosságú mérkőzésen látja vendégül csütörtökön a Videoton FC a belga Genket a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 5. fordulójában, a magyar csapat ugyanis egy győzelemmel biztosíthatja helyét a legjobb 32 gárda között.

 

A székesfehérvári együttes eddig mindkét hazai meccsét megnyerte a csoportkörben, és bár a kapus Köteles Lászlót is foglalkoztató belga alakulat vendégeként az első körben 3-0-s vereséget szenvedett, a Sóstói Stadionban vélhetően óriási erőbedobással küzd majd a három pontért.

 

A Belgiumban légiós Juhász Roland, a magyar válogatott és az Anderlecht védője szerint a Videoton eddig már bizonyította, hogy hazai környezetben milyen játékerőt képvisel, a Genk ugyanakkor masszív együttes.

 

"Nem vagyok abban biztos, hogy a belgák Székesfehérváron a tőlük megszokott támadófutballt részesítik majd előnyben, és abban sem, hogy a Vidi kizárólag a védekezésre fog koncentrálni" - nyilatkozta a vidi.hu-nak a 29 éves játékos. "Az első mérkőzés eredménye nem tükrözi hűen a valóságot, ott voltam a lelátón, egyáltalán nem volt olyan sima meccs, mint ahogyan azt az eredmény mutatja. A Videoton nagyon szervezett gárda, mindenki tudja, hol a helye, s ha a helyzet úgy kívánja, minden játékos egyszerre támad vagy védekezik."

 

A fehérvári együttes hivatalos honlapja azt írta, hogy a Sóstói Stadionban négy szektor ülőhelyeit közel 300 székkel bővítették, így a csütörtökön 19 órakor kezdődő találkozót már több mint 14 ezer szurkoló izgulhatja végig a helyszínen.

A G csoport másik mérkőzésén a harmadik Basel a még nyeretlen Sporting Lisboát fogadja.

 

Európa Liga, a G csoport 5. fordulójának programja:

VIDEOTON FC-Genk (belga) 19.00

FC Basel (svájci)-Sporting Lisboa (portugál) 19.00

 

A csoport állása:

1. Genk 4 2 2 - 8-4 8 pont

2. Videoton FC 4 2 - 2 5-5 6

3. Basel 4 1 2 1 4-4 5

4. Sporting Lisboa 4 - 2 2 2-6 2

 

A csoportból az első két helyezett jut tovább. Az Európa Liga csütörtöki programja.

 

Forrás: MTI

 

Címkék: labdarúgás,