Ha hihetünk a statisztikának, Ronaldóék bundára készülnek

2018-03-23
Felkészülési meccsen találkozik egymással Portugália és Egyiptom, a cél pedig egyértelműen az, hogy a nyári vb-re mindkét fél top formában legyen. Az eredmény másodlagos, és ez főleg igaz, ha a luzitánok márciusi felkészülési mérkőzéseiről esik szó.

Portugália - Egyiptom

Felkészülési mérkőzés -  2018.03.23 20:45 (Helyszín: Zürich)

 

Nem igazán akartunk ezekkel a válogatott találkozókkal foglalkozni, de rátaláltunk egy érdekességre, amit szeretnénk megosztani. A lényege csak annyi, hogy a portugál válogatott meglepően sok meglepő eredményt szállít, ha márciusban lép pályára.

Március, amikor borul a papírforma!

Íme néhány -általunk furának ítélt- meccs, amit az év 3. hónapjában játszottak Ronaldóék az elmúlt években:

  • 2013.03.22. Izrael-Portugália 3-3 (vb-selejtező)

Bruno Alves korán szerzett góljára hárommal válaszolt Izrael, aztán Coentraóék kapaszkodtak, mint csüngő gibbon a liánon, hogy ikszre mentsék a találkozót. Az iksz 4.33-as odds-szal volt a piacon, az 5.5 gól felett opciót egy-két helyen 20.00-as szorzóért is lehetett fogadni!

  • 2015.03.31. Portugália - Zöld-foki Szigetek 0-2 (felk. meccs)

Ronaldo ezen a meccsen nem lépett pályára (nem adta nevét a bundához). Viszont rajta kívül azért nagyon komoly nevek voltak a pályán, mégis jött a bődületes meglepetés. Az egykori gyarmat válogatottja visszavágott. A vendég-siker 10.50-es átlagodds mellett volt a piacon, de még hendivel is jött a V...

  • 2016.03.25. Portugália - Bulgária 0-1 (felk. meccs)

A luzitán csapat Ronaldóval a kezdőben fogadta Leirában az egykor szebb napokat megélt Bulgária válogatottját. Az eredmény 0-1!

  • 2017.03.28. Portugália-Svédország 2-3 (felk. meccs)

Madeirán játszott egymással Portugália és Svédország. Ronaldo a 18. percben betalált, majd jött egy svéd öngól, és bumm, 2-0. Na de a luzitánok a bundázás királyai, és volt még egy félidő. Claesson a 76. percben már a 2. gólját lőtte, amivel 2-2-re módosított, de Joao Cancelo ismeri a magyar mondást,és a ha már lúd, legyen kövér jelszó alatt a 93. percben öngólt 'vétett'. A 2-0-ás félidei eredmény után 2-3 lett a vége, hazai pályás za(cs)KO. Az élő fogadás világában vajon milyen odds lehetett arra, hogy 2-0-ás félidő után 2-3 lesz a vége. Egy szimpla half time/full time fordítás nagyjából 30-as odds körül lehetett egy két bukinál meccs előtt!

 

Mi a közös a portugál labdarúgó-válogatottban és a medvében? Megfejtéseket kommentbe várjuk :D
(fotó: wikimedia)

 

Még 2013-ban egyébként februárra is jutott egy eléggé fura eredmény, az egyik leggyengébb dél-amerikai válogatott, Ecuador ellen is sikerült megveretnie magát Portugáliának 3-2 arányban. De ha nem csak ezt a kora tavaszi időszakot vizsgáljuk, akkor találunk itt hazai pályás zakót Albánia ellen (0-1), vagy Ciprus elleni 4-4-et (!), ami azért messziről bűzlik.

Milyen hónap van van?

A kérdésre mindenki tudja a választ. Március van, annak is a második fele. Pont az az időszak, amikor néha Ronaldóval, néha nélküle, de elég fura eredményeket játszik a luzitán válogatott.

Az oddsok

Egyiptom egyébként kinn van a vb-n, és nem egy gyenge csapat. Mo Salah világsztár, a Premiership gólkirálya lesz valószínűleg. A Watford ellen négyet gurított legutóbb, szóval a forma is rendben van. Elneny szintén a PL-ben játszik, és a többiek sem kutyaütők.

Ahhoz képest, hogy milyen fura és meglepő meccseket játszanak márciusban Ronaldóék, az odds Egyiptom győzelmére 6.60-as. Az unibet fogadóiroda az 5.5 gól felett opcióra 21.00-es szorzót kínál, a 4.5 gól felett tipp 'csak' 9.00-es odds! Egy árva egyiptomi gól is 1.79-el fogadható, márpedig itt több is kinéz. Szóval súlyos szorzók, és ha az aktuális Eb-győztes korábbi márciusi meccseiből indulunk ki, itt egy-két bitang magas szorzó nagyon könnyen leeshet.

A kérdés tehát, hogy 2015, 2016 és 2017 után 2018-ban vajon mire készülnek Ronaldóék? Este kiderül.

Címkék: sportfogadás, tipp,