HBC Nantes - Pick Szeged: Ez nagyon hazainak tűnik

2019-02-21
A Pick Szeged kézilabda csapata remek szezont fut, a BL-ben a PSG mögött a 2. helyen áll két ordulóval a csoportmeccsek zárása előtt. A PSG-t valószínűleg nem lehet befogni, de a Szegedet sem érheti be egyik rivális sem.

HBC Nantes - Pick Szeged

Online sportfogadás tipp: HBC Nantes (DNB)

Unibet odds: 1,48

Kezdés: 02.23. 17:30

 

A Szeged 12 meccséből 9-et megnyert a BL-ben. Javarészt szoros, 1-2 gólos győzelmek voltak, nagyon ritka volt az a Szeged meccs, ahol nem kellett izgulni az utolsó másodpercekig.

Múlt héten a Motor Zaporozhye ellen sem aratott gála-jellegű sikert a magyar csapat. Sőt épp ellenkezőleg, sokáig tűnt úgy, hogy azt a találkozót elengedi a csapat. Az első félidő vége felé 5 gól is volt az ukrán együttes előnye, aztán a második félidő elején sem nagyon akart csökkeni a különbség. A 2. félidő közepére vissza küzdötte magát a Pick döntetlenig, aztán egészen a találkozó végéig fej-fej mellett haladtak, hol a Szeged vezetett eggyel, hol a Motor. Végül a magyar csapatnak jött ki jól a lépés, és sikerült behúzni a találkozót egy árva góllal.

Adódik a kérdés, ha nem hazai pályán játszik a Szeged, ha nem bíztatja a srácokat a közönség, akkor is fordítanak? A kérdés költői.

A HBC Nantes Szegeden két góllal kapott ki, legutóbbi BL-meccsén a Skjernt verte, és feljött a 4. helyre. Még egy győzelem kell a Nantes-nak a biztos 4. helyzet, márpedig azt a 4. helyet nagyon szeretnék megszerezni. Márpedig a hátra lévő két meccsből sokkal könnyebb lesz ezt megnyerni, mint majd az idegenbelit Flensburgban. A Szeged számára nincs különösebb tét, a PSG aligha fog két vereséggel zárni, így szinte kőbe van vésve a magyar együttes 2. helye.

Persze lehetne itt frázisokat puffogtatni, hogy sportemberek, meg mindig győzelemre kell játszani, de vannak a szezonban azok a meccsek, ahol egy csapat nem feltétlenül feszül meg. Egész biztos, hogy ha a Motor ellen nem hazai közönség előtt játszik a Szeged, akkor nem áll fel 5 gólos hátrányból.

A Nantes szívós együttes, előző idényben például döntőt játszott, szóval nem gyenge csapatról beszélünk. A Szegedből Alilovic, Balogh, Zhitnikov és Bodó friss apukák, mind a négy spílernek nemrég született gyermeke, akik vélhetően nem szívesen hagyják ott a családjukat, még ha 1-2 napról beszélünk is.

Meg eleve kell, hogy legyen motiváció, ami valljuk be, inkább a hazai oldalon van. A Nantes-nak kell a győzelem és a pontok, ráadásul otthon játszik.

Címkék: sportfogadás, tipp,