Gyurta Dániel jobb, mint tavaly ilyenkor

2013-03-29
Gyurta Dániel tavaly ilyenkori önmagához viszonyítva bő egy másodperccel jobb időt ért el a Budapest Open fő számában, 200 méteres mellúszásban, amelyben a londoni olimpián aranyérmet szerzett.

 

A Komjádi uszodában zajló kétnapos viadal nyitányán a döntőben hatalmas fölénnyel győztes olimpiai, világ- és Európa-bajnokról elismeréssel nyilatkozott Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya. Dicsért másokat is, így a 100 méter pillangón első Pulai Bencét, aki a világranglista negyedik helyére "úszott fel", de kiemelkedőt produkált az Eb-aranyérmes Kapás Boglárka 800 méter gyorson, az Eb-ezüstérmes Bernek Péter pedig 100 méter háton.

 

A szakvezető ugyancsak elégedetten szólt a hosszú kihagyás után versenyző Európa-bajnok Kis Gergőről, aki nyolc percen belüli idővel ért célba 800 gyorson. Annál meglepőbb végeredmény született a férfiak 400 méteres vegyesúszásának döntőjében, ahol az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Cseh László kikapott Gyurta Gergelytől, a szám ifi Eb-ezüstérmesétől.

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: úszás,