Gyurta Dániel Újpesten folytatja

2012-11-14
A Széles Sándor vezette csapat, amelyben többek között Gyurta Dániel olimpiai és világbajnok úszó, valamint testvére is szerepel, bejelentette, hogy a 2016-os olimpiáig az Újpesti Torna Egyletben (UTE) folytatja.

 

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere az UTE és az Újpesti Önkormányzat együttműködésének újabb állomásaként értékelte a döntést az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményben.

 

Gyurta Tamás, Dániel és Gergely édesapja a Széles Team képviseletében elmondta, hogy azt a helyet keresték, ahol a riói olimpiáig a legmegnyugtatóbb feltételek mellett, a legbiztonságosabban tudnak felkészülni a sportolók. Ezeket a feltételeket megítélése szerint az Újpest biztosította, s ezért esett a választás az Újpesti Torna Egyletre.

 

A londoni olimpián a 200 méteres mellúszásban világcsúccsal aranyérmes, 23 éves Gyurta Dániel eddig a Jövő SC-Veolia tagja volt. A nyári játékok után kezdődött a találgatás, hogy hol folytatja - szóba került az FTC és a Vasas is -, mivel a szerződése augusztus végén lejárt a klubjánál.  

 

Wintermantel Zsolt közlése szerint az önkormányzat és az egyesület között 2010-ben elindított együttműködési megállapodás keretében először az UTE likviditási helyzetét rendezték, majd az utánpótlásképzés kiszélesítésére helyezték a hangsúlyt. A következő állomás a sportlétesítmények felújítása és karbantartása lesz. Végül az Újpesten jelentős tradícióval bíró élsport felkarolása következett, s itt találkoztak a Széles Team, az Újpesti Torna Egylet és az Újpesti Önkormányzat szándékai.

 

Őze István, az UTE klubigazgatója kiemelte, hogy az egyesület életében rendkívüli fontosságú a megállapodás. A 2016-os olimpiára úgy szeretne felkészülni a klub, hogy a múltbéli hagyományokhoz méltó legyen. Hozzátette, azért is fontos az élsport, mert a több mint 3000 utánpótláskorú gyermekkel foglalkozó egyesület növendékeinek óriási motivációt jelent, ha ilyen nagyformátumú sportegyéniségek öltik magukra a lila-fehér mezt.

 

A londoni bajnokok közül Berki Krisztián, a lólengés olimpiai aranyérmese is az UTE versenyzője.

 
Forrás: MTI
 
Címkék: úszás,