Győzött, ezzel ott lesz a vb-n az U19-es válogatott

2014-07-25
Kivívta a jövő évi, új-zélandi világbajnokságon való szereplés jogát a magyar válogatott, mivel két vereség után az utolsó mérkőzését megnyerte, ezzel csoportjában harmadikként zárt a hazai rendezésű U19-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

 

Nagy lendülettel kezdett a magyar csapat, igyekezett az ellenfél térfelén labdát szerezni és gyors támadásokat vezetni, ezzel együtt sokáig nem jutott el kapura lövésig. Az izraeliek egy-egy kontratámadással próbálkoztak, melyek rejtettek magukban veszélyt, de a játékrész közepén mégis összejött a magyar vezetés. Egy izraeli helyzetet követő lefordulás után Kalmár a félpályától vezette a labdát a 16-os felé, egy csellel lövőhelyzetbe került, és mintegy húsz méterről a kapu jobb oldalába lőtt. Ezután aktívabbá váltak az izraeliek, és a 36. percben egyenlítettek: Hugy fejelt - védőjét megelőzve - a kapuba egy jobb oldali beadás után. Három perccel később hasonló gólt szereztek a magyarok: Varga ívelt balról középre, Balogh pedig közelről a kapuba csúsztatott. Jó iramú és eseménydús félidőt láthatott a Szusz Ferenc Stadion mintegy ezer fős közönsége.

 

A pihenőt követően is élénk iramban futballoztak a csapatok, az izraeliek azonban egyre többet támadtak, a döntetlen ugyanis már számukra ért volna világbajnoki részvételt. Nagy volt a küzdelem, helyzet viszont nem igen alakult ki egyik kapu előtt sem. A hajrára beszorult a magyar csapat, az izraeli térfélre ritkán jutott át a labda. A végére maradt három komoly vendéghelyzet és két még nagyobb magyar, de Kalmár a kapusba lőtt a 94. percben, Zsótér pedig a kapu fölé a 95. percben. Ezzel együtt győzött a magyar csapat, így a minimális célkitűzést, a vb-részvétel kiharcolását teljesítette. Az Eb-ről hat csapat utazhat az új-zélandi U20-as világbajnokságra.

 

Eredmény, A csoport:

Magyarország-Izrael 2-1 (2-1)

 

gólszerzők: Kalmár (25.), Balogh (39.), illetve Hugy (36.)

 

a magyar csapat összeállítása: Székely - Talabér (Medgyes, 59.), Asztalos, Lenzsér, Tamás - Nagy D. - Mervó (Németh, 84.), Kalmár - Zsótér, Balogh (Bobál G., 74.), Varga

 

További eredmény:

Portugália-Ausztria 2-1 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. Portugália 9 pont, 2. Ausztria 6, 3. Magyarország 3, 4. Izrael 0

Később:

B csoport:

Németország-Ukrajna, Győr 20.15

Szerbia-Bulgária, Pápa 20.15

 

Forrás: MTI

Címkék: labdarúgás,