Győznie kellene Lisszabonban a Videotonnak

2012-12-05
A Videotonnak nem elég Portugáliában győznie a továbbjutáshoz, a Genknek le kell győzni a a Bázlet, hogy a magyar csapat bejuthasson az EL legjobb 32 csapata közé.

  

A Videoton nyerni akar csütörtökön a Sporting Lisboa otthonában, és ha ez sikerül, a székesfehérváriak akkor sem keserednek el, ha a győzelem is kevés lesz a továbbjutáshoz a labdarúgó Európa Liga csoportköréből.

 

"Motivált a csapat, mindenki szeretne nyerni, s jól lezárni ezt a fél évet" - nyilatkozta a vidi.hu szerint Sándor György, a fehérváriak válogatott játékosa. A középpályás úgy véli, hogy a másik meccsnek, a belga Genk és a svájci Basel összecsapásának az eredményét csak akkor közli majd a játékosokkal a szakmai stáb a lisszaboni mérkőzés közben, ha az kedvező számukra.

 

"Nekünk mindenképpen a saját meccsünkre kell koncentrálni, meg kell nyerni a találkozót, s utána bárhogy alakul, tiszta lehet a lelkiismeretünk" - tette hozzá.

 

A Videoton két hete, a Genk elleni hazai találkozón hiába játszott a mérkőzés egyes szakaszaiban jobban, mint belga riválisa, végül 1-0-ra kikapott, és ezzel a továbbjutás szempontjából nehéz helyzetbe került, sorsa már nem csak a saját kezében van.

 

Ugyanakkor ha a Genk legyőzi a Baselt, és a Videoton is nyer a már biztos kieső, csoportutolsó Sporting ellen, Paulo Sousa magyar együttese lép a 32 közé. Ezzel a Székesfehérvár történelmet írna, magyar csapatnak ugyanis korábban még soha nem sikerült továbbkerülnie európai kupasorozat csoportköréből.

 

A fehérváriak számára ez lesz az év utolsó mérkőzése, mely előtt a főpróba nem igazán sikerült, mivel az Újpest elleni hazai bajnoki meccsen csupán 1-1-re volt képes a gárda.

 

A lisszaboni találkozó 21.05-kor kezdődik, és a görög Mihalisz Kukulakisz vezeti.

 

A csoport állása: 1. Genk 11 pont, 2. Basel 8, 3. Videoton 6, 4. Sporting 2

 

Forrás: MTI

 

 

Címkék: labdarúgás,