Győzelmével második a pólóválogatott a Volvo Kupán

2014-02-09
Hét góllal győzött a magyar férfi vízilabda-válogatott az Egyesült Államok legjobbjai ellen a 8. Volvo Kupa befejező napján, Szolnokon, ezzel pedig a szerbek mögött a második helyen zárta a négycsapatos tornát.

 

A Tiszaligeti Vízilabda Arénában a magyar nemzeti együttes villámrajtot vett, és 4-0-ra elhúzott. Az amerikaiak a második negyed elején tudták először bevenni Lévai Márton kapuját, ám a "becsületgólra" újabb gólzápor volt a válasz.  A nagyszünetig 7-1-re húzott el Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége, amelyben ezúttal a fiatalok vitték a prímet, a tavaly nyáron Barcelonában világbajnokságot nyert csapatból ezúttal csak öten kaptak szereplési lehetőséget a szakvezetőtől.  Az amerikaiak a harmadik negyedben tartották a lépést a magyarokkal (2-2), a befejező játékrészben azonban hétgólosra hízott a különbség (11-4), majd Salamon Ferenc emberelőnyös találatával alakult ki a 12-5-ös végeredmény.

 

Eredmény:

Magyarország-Egyesült Államok 12-5 (4-0, 3-1, 2-2, 3-2)

a magyar góldobók: Varga Dénes, Jansik D. 3-3, Hosnyánszky 2, Kovács G., Salamon, Tóth M., Varga Dániel 1-1

 

A győzelemmel Magyarország lett a második a mind a három meccsét megnyerő, így tornagyőztes Szerbia mögött.

 

a zárónap másik mérkőzésén:

Szerbia- Németország 17-5

 

A 2014-es Volvo Kupa végeredménye:

1. Szerbia 3 gy

2. Magyarország 2

3. Németország 1

4. Egyesült Államok 0

 

A szolnoki nemzetközi torna után a magyar válogatott tétmeccset vív a görög válogatott vendégeként Patraszban, ahol kedd este, 19.00 órai kezdettel világliga-mérkőzésen találkoznak a felek.

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,