Győzelemmel mutatkozott be a szuperdöntőben a pólóválogatott

2014-06-16
Győztes mérkőzésen mutatkozott be csoportjában a magyar férfi vízilabda-válogatott a világliga dubaji nyolccsapatos szuperdöntőjében: hétfőn hat góllal nyert az ausztrálok legjobbjai ellen.

 

Benedek Tibor világbajnoki címvédő együttese a center Hárai Balázs duplájával kezdett - derült ki a vlv.hu helyszíni tudósításából -, majd az olimpiai bajnoki aranyéremmel is büszkélkedő Varga Dénes jóvoltából lett 3-0, amire csak egy góllal tudott felelni a rivális.

 

A második nyolc percben már válasz nélkül maradtak az újabb magyar találatok, így Tóth Márton és Szivós Márton gólja, majd a nagyszünet előtt célba ért Hosnyánszky Norbert-bomba is (6-1).

 

A gyér érdeklődés mellett - a beszámoló szerint úgy harminc néző előtt - zajló meccsen a harmadik játékrészben a magabiztosan és egyértelműen nagy fölényben lévő magyar csapatból Szivós és Hosnyánszky volt újfent eredményes, az ausztrálok csak 8-1-nél tudták második góljukat megszerezni.

 

A befejező negyednek 8-3-as előnnyel vághatott neki a Benedek-gárda, amelyből előbb az olimpiai és világbajnoki aranyérmes csapatkapitány Varga Dániel lőtte ki a hosszú sarkot, majd az öcs, Dénes büntetőből növelte a különbséget (10-3). Két ausztrál gól jött ekkor, majd a hajrában az ifjú vb-győztes Vámos Márton állította be a felettébb meggyőző 11-5-ös végeredményt.

 

A csoportkörben kedden 13.50-től Kanada válogatottjával száll vízbe a magyar csapat.

 

Eredmény:

Magyarország-Ausztrália 11-5 (3-1, 3-0, 2-2, 3-2)

a magyar góldobók: Hárai, Szivós, Hosnyánszky, Varga Dénes 2-2, Tóth M., Varga Dániel, Vámos 1-1

 

Forrás: MTI

Címkék: vízilabda,