Győzelemmel debütált a női kézisek új kapitánya

2014-03-29
Háromgólos győzelmet aratott a magyar női kézilabda-válogatott a horvát B csapat felett Umagban.

 

Eredmény:

Horvátország B-Magyarország 25-28 (16-13)

 

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a mérkőzésen, melyen kinevezése után először irányította a csapatot Németh András szövetségi kapitány, több kulcsjátékos pihent, jó néhányan pedig most debütáltak. Nem lépett pályára Görbicz Anita, Kiss Éva, Kovacsics Anikó és Bognár-Bódi Bernadett, míg először szerepelt címeres mezben Víg Vivien, Schatzl Nadine, Szikora Melinda, Takács Dusmáta, Mészáros Rea, Tóth Gabriella és Erdősi Ildikó.

 

A szakvezető szerint csapata "nagyon az út elején jár". "A héten gyakorlott elemekből készségszinten még kevés dolgot tudunk végrehajtani, de éppen azért vagyunk itt, hogy meccskörülmények között fejlődjünk - értékelt Németh András, hozzátéve, hogy a határozott védekezést és a gyors ellentámadásokat csak a találkozó egy rövid szakaszában tudta a magyar együttes megvalósítani. - Amikor ez sikerült, megfordítottuk az állást és végül győztünk. Amikor 'barkácsoltunk', döcögősebb volt a játék" - fogalmazott a kapitány, aki két újonc, Víg Vivien és Erdősi Ildikó teljesítményét emelte ki.

 

A magyar válogatott szombaton és vasárnap a horvát A csapattal találkozik. A torna eredeti programja a héten megváltozott, mivel előbb a tunéziai, majd az angolai válogatott mondta le a részvételt.

 

Forrás: MTI

Címkék: kézilabda,